Twitter suspèn una congressista dels EUA per qüestionar les vacunes
Per EFE
Publicat el 11 d’agost 2021

La xarxa social Twitter ha suspès des d'ahir i per una setmana el compte de la congressista republicana dels Estats Units Marjorie Taylor Greene per haver publicat un missatge en el qual assegurava que les vacunes estaven fracassant i que "no reduien la propagació del virus".

Greene, representant per Geòrgia i una de les figures més polèmiques del Congrés nord-americà, va encoratjar a l'Administració d'Aliments i Fàrmacs (FDA, en anglès) a no aprovar les vacunes contra la Covid-19. Encara que porten mesos essent àmpliament distribuïdes i inoculades a la població, les vacunes només compten amb una aprovació d'emergència, encara no definitiva.

Els moderadors de Twitter van considerar que el missatge de Greene, que posava en dubte l'efectivitat de les vacunes, constitueix una violació de la seva política, que prohibeix publicar informació falsa o que indueixi a error sobre la Covid-19 i que pugui "provocar danys".

La suspensió implica que Greene no podrà enviar tuits, retuitar, fer "M'agrada" o seguir a altres usuaris durant els propers set dies, encara que sí que podrà continuar comunicant-se amb els seus seguidors mitjançant missatges directes.

"Twitter em va suspendre per dir la veritat, i per publicar el que molta gent està dient", es va defensar la congressista en un comunicat, i va assegurar que "la veritat és molt ofensiva per a tots els fràgils hipòcrites de Twitter".

El missatge original compartit per Greene deia així: "La FDA no hauria d'aprovar les vacunes contra la Covid-19. Hi ha massa casos d'infeccions i transmissió del virus entre gent vacunada. Aquestes vacunes estan fracassant i no redueixen la propagació del virus, com tampoc ho fan les màscares. Les vacunes obligatòries violen les nostres llibertats individuals".

Aquesta és la tercera vegada que la controvertida representant per Geòrgia rep una suspensió per part de Twitter per compartir informació que l'empresa de San Francisco considera falsa.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —