Frontera Bielorrússia
Per Mariona Tarrats i Laura Rodríguez
Publicat el 18 de novembre 2021

El passat dilluns el Consell de Ministres d’Assumptes Exteriors de la UE va aprovar un reforçament de les sancions al govern de Lukashenko amb l’objectiu de castigar totes les empreses que cooperen amb el flux migratori que Bielorússia envia a les fronteres de Polònia. Això fa referència als suposats vols que el règim bielorús hauria finançat des del Pròxim Orient fins a Minsk, per després ajudar-los a creuar la frontera cap a la Unió Europea.

Aquesta mesura va dirigida a totes les agències de viatge o aerolínies que han facilitat la concessió de visats i l’accés a Bielorússia de ciutadans iranians i afganesos, per tal que poguessin accedir més fàcilment a la Unió Europea travessant la frontera de Polònia. També s’ha decidit que es prohibirà l’accés als territoris de la UE a tothom que organitzi o contribueixi amb les activitats del règim de Lukashenko que faciliten el trànsit il·legal de persones entre fronteres.

Després de la reunió de ministres d’exteriors de dilluns a Brussel·les, el representant de política exterior de la UE Josep Borrell va assenyalar que la decisió que ha pres la Unió Europea serveix per “plantar cara a la instrumentalització de migrants amb finalitats polítiques”.

Tot i això, organitzacions de drets humans i usuaris de les xarxes socials han denunciat la situació que, com sempre, estan patint les persones migrants. Per conèixer millor aquesta situació i explicar l’altra cara de les mesures que ha pres la Unió Europea hem entrevistat la politòloga experta en migracions i analista de El Orden Mundial, Alicia G. Rodríguez Marín.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —