---
Publicat el 22 de juny 2022

Fa poc més d'un mes es va registrar l'acord d'obertura els diumenges a Barcelona i alguns dels principals sindicats ja han denunciat incompliments dels preàmbuls establerts. De fet, UGT i ERC han exigit a l'Ajuntament i a les patronals que actuïn per garantir les condicions pactades. Oscar López, secretari general de FeSMC-UGT Catalunya, assegura al Diari de Barcelona que, si en 15 dies no s'ha solucionat la situació, podrien desvincular-se de l'acord i "procedir a denunciar les empreses a inspecció de treball".

El secretari denuncia que s'està obligant els empleats a treballar els diumenges. "Nosaltres vam firmar perquè s'estipulava que seria voluntari i ens sentim una mica enganyats". A més, diu, no s'estan fent les compensacions de dissabtes ni s'estan pagant les dietes corresponents. Tampoc estan incrementant les contractacions, ja que requereixen un període de pràctica i adaptació. Les empreses "estan aplicant únicament el conveni", ignorant les bases de l'acord.

Les patronals que representen les grans empreses denunciades —Eroski, Uniqlo, Foot Locker, Adidas, Massimo Dutti, Zara, Celio i Fnac— confirmen que estan donant un toc d'atenció perquè compleixin el que s'ha firmat, explica López. També, el secretari declara que li consta que la Direcció General de Relacions Laborals de Catalunya ha estat trucant a aquestes empreses, ja que, remarca, "aquest acord és molt important per a la reactivació del comerç".

Oscar López valora l'experiència del primer mes positivament. Explica que és aviat per aportar dades concretes, però que els consta un increment de l'activitat comercial i les empreses han expressat la seva satisfacció. La manca de denúncies per part de treballadors d'altres negocis els fa confiar que l'acord s'està respectant, a banda dels casos exposats.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —