Actuació a la Rocksound. Font: Desi Estévez
Per Pol Vendrell i Berta Codina
Publicat el 13 de juliol 2021

Al número 116 del carrer Almogàvers s’estén una pila de runa. No fa tant que, sobre aquestes pedres, hi havia una barra de bar i un escenari pel qual van passar més de 3.000 bandes. La Rocksound va ser, durant els 13 anys que es va mantenir oberta, la casa del rock underground a Barcelona.

Aquest reportatge interactiu explica la història del que va començar com un bar musical, muntat per uns quants aficionats al so de les guitarres, i va acabar esdevenint una de les sales de concerts més emblemàtiques fora del circuit mainstream barceloní. També és un testimoni de les conseqüències del pla urbanístic del 22@ per al Poblenou: on abans hi havia la Rocksound, ara s’hi espera un hotel o un edifici d’oficines que no arriben mai.

Sigui com sigui, la Rocksound —i els seus promotors— encarnen l’esperit de passió pel so rock: el blues, el metal, el punk, la música roots americana i, evidentment, el rock n’ roll. Una sala que no només oferia concerts, sinó que acollia una comunitat que ara ha quedat orfe.

Per gaudir el reportatge a pantalla completa, cliqueu en la imatge que teniu a continuació. Us recomanem que el llegiu des del web. I si ho feu des del mòbil, que sigui amb la pantalla horitzontal. Si no us apareix la imatge, recarregueu la pàgina.

https://readymag.com/2976142

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —