Biel Jaume i Biel Rossell a la seva interpretació de l’obra 'La festa'
Biel Jaume i Biel Rossell a la seva interpretació de l’obra 'La festa'
Biel Jaume i Biel Rossell a la seva interpretació de l’obra 'La festa'
Per Irene Mendoza i Abril Montero
Publicat el 19 de novembre 2023

El Teatre Nacional de Catalunya aposta pels joves. És per aquest motiu que, durant la temporada 2023-2024, l’entitat posa en marxa la iniciativa Dijous Forts, tres dijous on estarà disponible un pack de 12 euros que inclou l’assistència a la gravació d’un podcast en directe previ a la funció —que començarà a les 18:30h—, una consumició i l’entrada al teatre a tots els menors de 35 anys. 


"S'han escollit tres obres que, encara que no estan dirigides a un públic juvenil, sí que tracten temes que pot interessar la joventut", explica la directora del TNC, Carme Portaceli. La iniciativa busca incentivar l’amor pel teatre pels públics més joves. 

El primer Dijous Fort se celebrarà el 30 de novembre, amb l’obra La mare de Frankenstein d'Almudena Grandes. El seu podcast previ portarà per títol Literatura i memòria i el conduirà la periodista Paula Carreras, columnista al Nació Digital i membre del podcast Plaersdemavida a Ràdio Primavera Sound, i Berta Gómez, conductora del programa Dones de Massa a Ràdio Primavera Sound i fundadora de la revista La Fronde.

Els altres dos dijous de la temporada se celebraran el 15 de febrer amb l'obra Els Watson de la dramaturga Laura Wade i el podcast Jane Austen i el vestit de flors, conduït per Blanca Pujals, i el 25 d'abril, amb l'obra de teatre Criminals de Ferdinand Bruckner amb els podcasts de la periodista Alba Riera i l'advocada penalista Carla Vall i Duran Justícia i feminisme

Per altra banda, aquest dimecres s'ha estrenat La Festa al TNC (entrades), un espectacle orientat al públic adolescent que tracta la sexualitat. Des del punt de vista de les seqüeles del consum massiu de pornografia en edats primerenques, La Festa s’enfoca en l’erotisme violent, la cosificació de les dones i les inseguretats que això genera.

L’espectacle està dirigit per Daniela Feixas, qui ha construït aquesta història mitjançant les confidències de desenes de joves. Gràcies a la col·laboració amb Teatres en Xarxa, el 9 de febrer començarà la gira de l’obra a Martorell i continuarà representant-se a diferents teatres catalans fins el 22 de març.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —