Tractors
Per ACN
Publicat el 11 de febrer 2024

Una marxa lenta d'agricultors i ramaders a la C-16 a Berga embolica la circulació en plena operació tornada aquest diumenge. La mobilització de tractors ha començat a avançar a dos quarts de sis de la tarda davant del Càmping Berga Resort amb la intenció de fer una ruta circular fins a Guardiola de Berguedà i tornar a la capital del Berguedà. Hi ha tractors que tenen previst esperar a Guardiola i des d'allà s'uniran a la marxa, que complicarà la circulació en un punt per on passen molts dels vehicles que tornen a l'àrea metropolitana de Barcelona des de llocs com la Cerdanya. El sector s'ha reunit amb la plana major de les administracions i de la classe política ara demanen avenços.

"Hem parlat amb tothom, tots ens han fet bones cares i bones paraules però el que volem són canvis i com més aviat millor", ha dit Eduard Lledó, portaveu de la pagesia al Berguedà, en declaracions als mitjans abans de començar la protesta. Amb aquesta mobilització, els pagesos tancaran una setmana que ha estat històrica pel volum i la participació en les mobilitzacions que van començar dimarts i van continuar dimecres amb una tractorada cap a Barcelona.

Aquest diumenge, l'acció es limitarà a fer una marxa lenta i no es tallarà la carretera per demostrar que després d'una setmana de mobilitzacions històriques el sector "continua aquí". "No volem crear malestar però sí està presents i que no s'encantin. Volem els nostres fruits", ha afegit Lledó. A continuació, els agricultors i ramaders de la zona faran assemblees aquesta setmana per determinar futures mobilitzacions.

Les mobilitzacions continuaran aquesta setmana amb protestes a Mercabarna, al Port de Tarragona i també a l'N-2 a l'alçada de Figueres el dimarts 13 de febrer i amb una macroconcentració a Madrid el 21 de febrer. Els agricultors i ramaders han encadenat diversos dies de protestes emulant les mobilitzacions de les últimes setmanes a França i amb l'objectiu de posar de manifest el seu malestar. El sector agrari reclama suport pels costos desmesurats i els efectes de la sequera i que s'aturin els abusos de la cadena alimentària i es garanteixin preus justos i no per sota de cost. Aquesta demanda també va lligada amb la petició d'acabar amb la competència deslleial de productes importats de fora de la UE.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —