USTEC podria convocar una vaga al principi de curs 2023/2024
USTEC podria convocar una vaga al principi de curs 2023/2024
USTEC podria convocar una vaga al principi de curs 2023/2024
Per Redacció
Publicat el 25 de maig 2023

El sindicat USTEC no descarta la possibilitat de convocar una vaga a l’inici del proper curs si durant les pròximes setmanes no s’aconsegueix “una proposta de mínims” amb el Departament d’Educació. En aquest sentit, considera que hi ha tres opcions que actualment es troben sobre la taula: canviar la situació, oferir un marc de mínims per garantir “una certa treva”, o bé iniciar un nou curs en conflicte. Tot això es decidirà a la reunió que tenen fixada amb el conseller Josep Gonzàlez Cambray, després d'insistir que no firmaran la darrera proposta que els va fer arribar el Departament en considerar que suposa un retrocés respecte la que es va presentar fa uns mesos.

En aquesta, s’inclou la creació d’una comissió integrada en la mesa sectorial per estudiar la situació dels docents interins que no han estat seleccionats en els processos d’estabilització, tenint els requisits. USTEC ho considera insuficient i demana que es faci un pacte d’estabilitat. D’altra banda, es mostra en desacord amb altres punts com és el cas del retorn dels sexennis però amb la recuperació del deute, així com l’equiparació salarial de tots els docents d’FP, una mesura que recorda, no pot ser només “transitòria”.

La portaveu d’USTEC, Yolanda Segura, també ha parlat de la relació amb la resta de sindicats educatius, després que CCOO els acusés ahir de "trencar la unitat sindical". Segura ha negat aquest fet i ha insistit que la seva proposta pot ser compartida amb la resta de sindicats, si bé ha reconegut que cadascun pot tenir els seus objectius.

D'altra banda, ha assenyalat que sempre s’ha obert la porta a la resta a participar en les accions que s’han fet i que el fet que no s’hi hagin sumat els ha obert la porta a comunicar els seus plantejaments. “La unitat no s’ha trencat a causa d’USTEC, som nosaltres que convoquem les reunions la majoria de vegades”, ha afegit, “però tampoc pot ser que ens quedem en un bloqueig sense lluitar ni pressionar, perquè és important fer-ho”, ha conclòs.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —