La consellera d'Educació, Anna Simó, i alguns representants dels principals sindicats educatius de Catalunya, aquest dimarts a la primera mesa sectorial d'Educació del curs 2023-2024
La consellera d'Educació, Anna Simó, i alguns representants dels principals sindicats educatius de Catalunya, aquest dimarts a la primera mesa sectorial d'Educació del curs 2023-2024
Publicat el 05 de setembre 2023

El curs escolar d’enguany arrencarà amb una vaga del sector educatiu, convocada per aquest dimecres pels sindicats USTEC STEs, CGT Ensenyament i Intersindical a Barcelona, amb l’objectiu de "revertir les retallades, millorar les condicions laborals" i implementar un "calendari racional". 

Aquest dimarts, la consellera d’Educació, Anna Simó, i membres sindicals s’han reunit en la primera mesa sectorial del curs 2023/24 per tal d’abordar, entre altres qüestions, la situació problemàtica que el personal docent "arrossega des de fa 12 anys", tal com afirma Iolanda Segura, portaveu d’USTEC. "Després de fer la nostra intervenció, com a mostra de disconformitat i de decepció, ens hem aixecat i hem marxat", lamenta Segura. 

Les reivindicacions sindicals més importants són el retorn dels estadis de promoció a sis anys amb reconeixement i calendari de retorn del deute, la reducció de dues hores lectives pels majors de 55 anys i l’equiparació salarial permanent de tot el professorat de formació professional (FP). Aquestes demandes, que s’han perllongat en els últims dos anys, van traslladar-se al conseller Josep Gonzàlez-Cambray, destituït aquest juny, i ara a la consellera Anna Simó, a qui USTEC acusa de no "millorar en les negociacions", sinó de mantenir "una línia continuista i impositiva de la política educativa del Departament". 

Iolanda Segura justifica l'actuació de l’entitat pública com una mostra de "manca de voluntat" per a buscar una conciliació: "La falta de pressupostos és una excusa que s'han buscat per bloquejar aquestes negociacions i dilatar novament el retorn d'aquestes condicions laborals", lamenta la portaveu. 


La consellera d'Educació, Anna Simó, aquest dimarts a la primera mesa sectorial d'Educació del curs | Maria Aladern (ACN)

Propostes "supèrflues i insuficients" el dia abans de la vaga

Per la seva part, CGT-Ensenyament, qui acudia per primera vegada a una mesa sectorial del Departament, titlla les propostes de la consellera de "supèrflues i insuficients" i lamenta que no s’hagi convocat un comitè de vaga, assegura Marta Jové, portaveu de CGT-Ensenyament. 

De cara a aquest dimecres, els sindicats esperen una concentració de treballadors i treballadores docents d’arreu de Catalunya, que estan convocats a les deu del matí a Arc de Triomf amb piquets informatius i marxaran a les dotze del migdia des de la plaça Urquinaona. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —