Alumnes de 1r d'ESO del nou institut de Caldes estrenant l'aula, el 13 de setembre del 2021
Per Redacció
Publicat el 20 de desembre 2021

USTEC·STEs ha reclamant al Departament d'Educació que tanqui els centres educatius de manera "urgent i sense dilació" allà on la incidència sigui "greu". En un comunicat, ha justificat la mesura per l'increment "exagerat" de casos positius, tant entre l'alumnat com entre el personal, i el risc que aquesta situació comporta. Ha afegit que les dades oficials sobre l'augment dels casos són preocupants i "demostren que el contagi es produeix a les escoles". El sindicat ha demanat també no descartar endarrerir el retorn a les aules després de les vacances de Nadal. Fonts d'Educació han explicat que el calendari escolar es mantindrà, per tant l'últim dia de classe serà dimecres i el primer del segon trimestre el 10 de gener.

USTEC ha assegurat que els índex de transmissió s'han "disparat" de manera alarmant i no entén com encara no s'ha actuat. Ha considerat també que les mesures actuals als centres educatius no són ni adequades ni suficients i per això demana una revisió dels plans d'actuació amb la participació de la part social.

El sindicat ha defensat que l'educació ha de ser preferentment presencial però ha demanat "responsabilitat i coherència" als departaments de Salut I educació per prendre les decisions que siguin necessàries per garantir la seguretat de la comunitat educativa.

La previsió, que es mantinguin les classes

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no ha avançat les mesures restrictives que es podrien acordar aquesta tarda però ha assegurat que "les escoles i universitats han de mantenir les classes" i "és l'últim que s'ha de tocar en les restriccions". Segons ha explicat Argimon al programa Planta Baixa de TV3, actualment la incidència dels casos de Covid és tres vegades superior a la de fa un any en aquestes mateixes dates però amb menys malalts a les UCI, diversos menys ingressats en planta i una mortalitat tres vegades menor, i ha insistit que "la vacuna funciona".

"Coneixem poc aquesta nova variant però s'està demostrant que és més contagiosa que les anteriors i s'escapa més de les vacunes però encara es desconeix la gravetat, encara que hi ha factors que apunten que és menys severa, cal veure com evoluciona les properes setmanes", ha recalcat el conseller de Salut. Argimon, que no ha volgut avançar el tipus de restriccions que s'imposaran els propers dies, ha recomanat l'ús constant de la mascareta, reduir la interactivitat entre persones i ventilar molt sovint els espais tancats.

En relació a les mesures que afecten el transcurs de les classes en escoles i universitats, Argimon ha subratllat que és un tema que es parlarà amb el Departament d'Educació de la Generalitat. No obstant això, ha avançat que "les escoles i les universitats han de mantenir les seves classes perquè els alumnes estan en un moment molt important i és l'últim que s'ha de tocar en les restriccions".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —