Un viatge a Mart, cinema experimental i Catalunya durant el confinament - Diari de Barcelona

1. Un viatge a Mart
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acull "Mart. El mirall vermell", una exposició que aborda el nostre vincle amb Mart des de l'antiguitat fins als nostres dies, des de diferents enfocaments i disciplines. Un projecte que barreja ciència, art i literatura.
La mostra consta de més de 400 objectes, entre els quals trobem llibres incunables, escultures, dibuixos, còmics, pel·lícules, peces de col·leccionista i un meteorit. L'exposició es pot visitar fins a l'11 de juliol, a un preu de 6 € (4 € per a preus reduïts). Els diumenges de 15.00 a 20.00 l'entrada és gratuïta amb reserva prèvia.
2. Cinema experimental
Fa just un mes, en aquesta mateixa secció us parlàvem del Xcèntric Focus, un nou espai de difusió en línia de cinema experimental llançat per l'Xcèntric del CCCB. Estem a principis de març i això vol dir que l'Xcèntric comparteix amb nosaltres una nova pel·lícula del seu arxiu: Nuestra Señora de París, del 1982, una de les pel·lícules més importants de Teo Hernández (Mèxic, 1939).
A Nuestra Señora de París, Hernández capta la catedral de Notre-Dame, que amb les convulsions de la càmera i el frenesí del muntatge, es transforma en flaixos i formes fugaces. La pel·lícula ve acompanyada de la presentació de Vanessa Agudo, historiadora de l'art, crítica i programadora de cinema. Està disponible fins al 31 de març.
I com cada pel·lícula, amb una presentació d'una expert o experta en cinema d'autor/a!
— CCCB (@cececebe) March 1, 2021
\uD83D\uDDE3 Vanessa Agudo, historiadora de l'art, crítica i programadora de cinema, comenta una dels films més importants de Teo Hernández.#XcèntricFocushttps://t.co/Kr15YbC9Ke pic.twitter.com/mt3gRNsTK5
3. Veure el virus
Des del 2 de març al 25 d'abril, el Palau Robert acull "Catalunya any 0. Veure el virus", una exposició que consta d'un recull de fotos del fotoperiodista Jordi Borràs pel magazín "La Mira" que mostren la vida durant els primers mesos de la pandèmia de la Covid-19.
Jordi Borràs, cap de fotografia del magazín, va recórrer tot Catalunya entre el març i el juny del 2020. Va retratar "La Catalunya buida", que mostra els carrers i espais de Catalunya totalment buits, i "La Catalunya plena", que posa el focus en els professionals de la salut, els bombers i els mitjans de comunicació. L'exposició es complementa amb un reportatge sonor en format podcast, emès a Catalunya Ràdio: Catalunya any 0. Escoltar el virus, on podrem conèixer com va treballar l'equip periodístic de La Mira durant la pandèmia.
Avui tot l\u2019equip de LA MIRA està molt feliç. El projecte transmèdia \u201CCatalunya any 0\u201D estrena nous formats.
— LA MIRA (@lamira) March 3, 2021
Us ho volem ensenyar però, sobretot, volem que ho llegiu, ho veieu i ho escolteu. Obrim FIL \uD83D\uDC47
4. Pedagogia radical
Aquest divendres 5 de març La Virreina Centre de la Imatge presenta l'exposició "Pedagogia radical, democràcia directa i plàstica social", de Joseph Beuys (Krefeld, 1921), artista que va treballar en diferents àmbits: escultura, instal·lació, performance, happening...
La mostra exposada es divideix en tres apartats que s'endinsen en tres facetes diferents de l'artista: "Pedagogia radical", que se centra en l'activitat de Beuys en l'ensenyament artístic; "Democràcia directa", que explora la construcció d'estructures de contrapoder ciutadà a partir de les quals es pot expandir el paper dels artistes en l'esfera pública; i "Plàstica social", que al·ludeix a l'elaboració feta per Beuys dins d'un nou espai simbòlic per a la producció i l'ús de l'obra d'art.
L'entrada és gratuïta i l'exposició es pot visitar fins al 23 de maig.
Fent els últims retocs de muntatge. \uD83D\uDD27\uD83D\uDD0E
— lavirreinaci (@lavirreinaci) March 4, 2021
Demà obrim \u2728 \u201CPedagogia radical, democràcia directa i plàstica social\u201D de #JosephBeuys!
\uD83D\uDD17 https://t.co/LNw8xSxEaT pic.twitter.com/lvMfKVpb1H

