Un viatge pel Mediterrani: la proposta de Boadas en la primera carta de la seva història.
Publicat el 16 de setembre 2021

Una de les primeres vegades que vam anar a Can Boadas, davant la indecisió per demanar una beguda, el seu cap de cocteleria, Adal Márquez, ens va recomanar què prendre. Després, sorpresos pel seu bast coneixement en mixologia, el bàrman ens va mostrar el sant grial de La Catedral. Més de mil targetes amb diferents receptes de combinats. Totes amb el segell de Miguel Boadas, el fundador de la cocteleria més antiga de Barcelona. Tal com ens va assenyalar Márquez, si volguéssim demanar un còctel diferent cada dia, trigaríem tres anys a repetir-lo.

Ara, 88 anys després de la inauguració del petit local encastat entre les Rambles i el carrer Tallers, Adal Márquez i Jero Vaquero, propietari de la cocteleria, presenten la primera carta de la seva història. Tal com remarquen els dos bartenders, el decàleg de còctels ressegueix la ruta mediterrània que va traçar al llarg del segle XIII Jaume I. La idea, com apunta Adal Márquez, va néixer quan un client va descobrir-li el llegat del comte de Barcelona. Enlluernat pel concepte dels Consolats de Mar, Márquez va voler retre-li un homenatge, tot passant pels diferents punts del Mediterrani que havien albergat aquesta institució. 

“Hem agafat deu còctels clàssics i els hem mediterraneïtzat. Hem utilitzat ingredients que hagués trobat Jaume I, com sal del Messolonghi, garum romà o llimones de Menton”, puntualitza Márquez. Segons el bartender, “no deixen de ser còctels que representen fortament a Boadas, però preparats amb ingredients del Mediterrani”. Totes deu combinacions van acompanyades d’una tapa de maridatge, com gildes, formatge parmesà o pernil de cinc jotes. 


Una de les pàgines de la nova carta.

El viatge gastronòmic comença a les nostres costes, al Mediterrani que va cantar un joveníssim Serrat. Amb el permís del cantautor, el seu retrat apareix al costat d’un redsnaper. La travessia continua per la Costa d’Atzur, Capri i el seu negroni i Grècia. Torna a Barcelona, per aturar-se en la nostra Catedral del Mar i la llegenda de Jaume I, just abans d’entomar un viatge cap a Amèrica a través les columnes d’Hèrcules. Tot plegat acaba al Carib, lloc de naixement del fundador de la cocteleria, Miguel Boadas. 

Aquesta carta, il·lustrada per Julio Cebrian, només es podrà consumir els dilluns de dotze del migdia a tres de la tarda, ja que l’exclusivitat dels seus ingredients impedeix poder subministrar els còctels i maridatges que la componen diàriament.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —