Entrada Espanya aeroport
Per Redacció
Publicat el 15 de maig 2020
Temps de lectura 1'

El govern espanyol ha decretat l'ampliació de la prohibició d'entrada a Espanya des de fora de la Unió Europea fins al 15 de juny. Així, l'executiu de Pedro Sánchez amplia aquesta restricció de viatges no essencials des de països tercers tal com havia demanat la Comissió Europea. La mesura no s'aplica a la frontera terrestre amb Andorra.

A petició de Brussel·les, des del 17 de març els estats de l'espai Schengen van acordar restringir els viatges no essencials a la Unió Europea durant 30 dies. Inicialment, la mesura s'acabava a l'abril, però s'ha anat allargant cada mes. Fins ara, les restriccions estaven vigents fins al 15 de maig i, per això, la Comissió Europea en demanava l'allargament.

Tretze únics punts d'entrada a l'estat espanyol

El govern espanyol ha establert cinc aeroports i vuit ports com a únics punts d'accés a l'Estat des de l'estranger, entre els quals es troben l'aeroport del Prat i el port de Barcelona. Es tracta de les infraestructures que l'executiu ha designat en tenir capacitat d'atenció a emergències de salut pública d'importància internacional, segons l'ordre del Ministeri de Transports que publica el BOE.

Els altres aeroports inclosos són l'aeroport de Barajas, Gran Canària, Màlaga i Palma, mentre que entre els ports també hi consten els de Bilbao, Las Palmas, Màlaga, Palma, Tenerife, València i Vigo. L'ordre té vigència fins al 24 de maig, o bé fins al final de les eventuals pròrrogues de l'estat d'alarma.

França imposa quarentena als ciutadans espanyols

A partir d'avui, 15 de maig, les persones procedents d'Espanya que entrin a França hauran de passar 14 dies de quarantena. Ha estat una mesura per reciprocitat respecte a l'altra mesura adoptada pel govern espanyol amb tots els viatgers que arriben de l’estranger. 

Aquesta mesura s’aplicarà durant el mateix temps en què estigui en vigor la quarantena de viatgers a Espanya, és a dir, des del 15 de maig fins al 24 de maig, quan en principi acaba l’estat d’alarma. Se n'exclouran els treballadors transfronterers, però no es descarta que es prorrogui.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —