Les víctimes dels atemptats es reuniran diumenge per decidir com actuen després de la sentència
Per ACN
Publicat el 27 de maig 2021

La majoria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017 ja han confirmat la seva assistència a una reunió aquest diumenge al migdia per decidir com actuen després de la sentència de l'Audiència Nacional que s'ha fet pública aquest dijous.

Robert Manrique, impulsor de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), abans de l'estudi del text amb profunditat, ha explicat a l'ACN que el jutge "dona la raó a la fiscalia", ja que el text "no s'aproxima" a la presó permanent revisable que demanava l'Associació 11-M. Faran la reunió perquè consideren que "el que es faci a partir d'ara ho han de decidir les víctimes", ha explicat. 

Manrique ha dit que necessiten temps per llegir la sentència amb calma i estudiar-la a fons per poder-ne fer una valoració amb profunditat. Això no obstant, després de conèixer els anys de presó, ha lamentat que a Mohamed Houli Chemlal "no el condemnen per cap assassinat. I això no quadra, no ens agrada". 

Ha explicat que a partir d'ara s'obre "un període d'estudi" dels 1.018 folis del text per decidir com actuen. "Hem de mirar l'argument jurídic, què hi ha al fons de tot, de què se'ls acusa i de què no, si haurem de fer recursos, i això, qui ho haurà de decidir, a part de l'equip jurídic, són les víctimes".

L'Audiència Nacional ha condemnat Mohamed Houli Chemlal a 53 anys i mig de presó i Driss Oukabir a 46 i mig pels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. També ha condemnat Said ben Iazza a 8 anys de presó per col·laboració amb organització terrorista. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —