-
Publicat el 28 de novembre 2023

L'Ajuntament de Vidreres ha impulsat la primera comunitat energètica del municipi. Es tracta d'una instal·lació de diverses plaques solars a la teulada del pavelló municipal que abastiran energia sostenible a vuit llars i dos comerços. A la pràctica, es calcula que els participants de la iniciativa podran reduir fins a un 30% la factura de la llum.

"Des de fa molts anys apostem per reduir la petjada del CO2: vam començar el 2014/2015 fent un canvi d'il·luminació, passant de vapor de mercuri a il·luminació LED, representant una reducció molt important de carboni. Després vam continuar i vam posar una caldera de biomassa que ens va permetre cremar menys petroli", explica al Diari de Barcelona Jordi Camps, alcalde de Vidreres.

Ara que la nova iniciativa sostenible està a punt de posar-se en marxa, Camps destaca que són "una de les primeres comunitats energètiques de la demaració de Girona". A més, l'alcalde vidrerenc posa émfasi en què totes aquelles persones que formin part d'aquesta comunitat tindran "un estalvi net de 500€ a l'any en els preus actuals del mercat".

De cara al futur, el municipi de la Selva ja té projectat ampliar el número de plaques solars perquè més veïns es puguin beneficiar de la iniciativa. "Farem una altra comunitat energètica, que ja estem en marxa amb el procés de contractació d'execució de tota l'obra", afirma Camps.

Origen de la iniciativa

L'octubre del 2022, encara en la legislatura anterior del consistori, Vidreres va engegar la primera fase del projecte. Es va demanar als ciutadans si volien participar en la iniciativa; en cas afirmatiu, s'avien d'inscriure per tal que l'ajuntament coneixés l'interès de la població. Segons Enric Gual, regidor de Medi Ambient i Energia de Vidreres, es van rebre un total de 40 sol·licituds.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —