Programa Formació i Inserció Cuina 2 Tarragona
Per Mar Grau
Publicat el 10 de juny 2021

René Rodrigo, de 17 anys, és un noi bolivià que viu a Granollers. Va arribar a Catalunya amb dos anys i va cursar educació primària. Quan va fer els 13 anys, va tornar al seu país, on va haver de deixar d'estudiar. Finalment, va retornar a Granollers i va intentar fer 3r d’ESO, sense èxit. Llavors, va realitzar un Programa de Formació i Inserció (PFI) d’hostaleria al Centre Vallès, però no va poder continuar formant-se. 

Aquest any, ha entrat al Centre de Noves Oportunitats (CNO), on ha pogut cursar un CP de Mosso de Magatzem, que just ara ha acabat. “Estic molt content, he après a reconèixer els meus punts forts i el que he de millorar, a plantejar-me objectius a mitjà i llarg termini i els passos que he de seguir per aconseguir-los: m’han ensenyat on puc buscar feina, com millorar el meu currículum, la forma de presentar-me a les empreses i com enfrontar entrevistes”, confessa al Diari de Barcelona.

En René es va assabentar d’aquest programa quan va acabar el curs d’hostaleria, quan una antiga professora seva l'hi va descobrir. Ara mateix, està treballant de manera puntual entre setmana i començarà un mentoring a Brico Depot. Els caps de setmana treballa de cambrer: “Així guanyo experiència, milloro les meves competències i amplio el currículum”, conclou.


Pràctiques de mecànica CNO Maresme-Vallès

Similar és la història d'Ainhoa Jiménez, de 18 anys, qui assisteix contínuament al CNO de Barberà del Vallès. L’Ainhoa va iniciar un cicle mitjà d’atenció a persones en situació de dependència i un curs d’auxiliar canina, però els va deixar perquè “no treia bones notes i no estava emocionalment preparada”, afirma al DdB. Enfront del “desànim”, la seva mare li va buscar alternatives “per no estar tot el dia a casa”, i així va conèixer el CNO. “Ha estat difícil, però el CNO m’ha ensenyat a confiar en mi i a tenir paciència". 


Dos de cada tres joves no tenen feina a Catalunya


Les últimes xifres d’IDESCAT del quart trimestre de 2020 sobre les taxes d’activitat, ocupació i atur, mostren el descens d’ocupació entre la població jove durant tot el 2020. En concret, a finals del 2020, només tenien feina el 26,18% dels joves d’entre 16 i 24 anys, és a dir, dos de cada tres joves no estaven ocupats.

Davant d’aquesta realitat, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), mitjançant el programa Noves Oportunitats, aposta per l’acompanyament als joves d’entre 16 i 24 anys que no compten amb cap titulació amb l’objectiu que s’insereixin al mercat laboral o recuperin les ganes d’aprendre i retornar al sistema educatiu, ja que, per motius diversos, abans no van trobar el seu lloc a l’Institut i, per la seva edat, són invisibles per a les empreses.

“Partint d’aquesta base s’ha creat un model per fer sentir als joves que l’èxit no està renyit amb equivocar-se ni amb caure”, assegura al Diari de Barcelona Íngrid Álvarez, directora del Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès. Aquest programa neix des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del SOC i en col·laboració amb el Departament d’Educació.

Centre de Noves Oportunitats Tarragona

Sovint l'edat i la falta d'experiència al món laboral limita les oportunitats de feina dels usuaris i aquest és un dels motius de la pujada fins al 38% de l'índex d'atur juvenil a Catalunya, una xifra que augmenta un 11,87% respecte del mateix trimestre del 2019. Quan el jove arriba al CNO, se li fa un diagnòstic ocupacional i social per definir un pla d'acció personalitzat de guia, en què podrà seguir tres itineraris: el laboral, el formatiu o el mixt. Tot i això, durant el 2020 només 1.858 joves van participar en el programa.

Tutorització, seguiment i suport

Segons Íngrid Álvarez "no és possible aconseguir l'èxit laboral o formatiu si la part vital del jove està fragmentada". Per això, una de les claus "radica en el treball de recuperació de l'autoestima, l'autoimatge i l'autoconcepte". Això és el que es treballa en la primera fase del programa, perquè "els joves superin les pors i els bloquejos que no els permeten avançar cap a la definició d'un projecte professional i vital sòlid".

A continuació, té lloc la fase d'execució del projecte a través dels tres itineraris, la tutorització i el seguiment i, finalment, el suport a l'escolaritat o la inserció laboral, amb què sobretot s'ajuda a "mantenir la motivació i l'esforç per poder finalitzar amb èxit les accions engegades".

Programa Formació i Inserció Cuina 2 Tarragona


René Rodrigo: "M'han ensenyat on puc buscar feina, com millorar el meu currículum, la forma de presentar-me a les empreses i com enfrontar entrevistes"


En l'edició anterior al CNO del Maresme-Vallès, es van atendre fins a 477 joves i es van tancar 112 contractacions, confirma l'Íngrid. A més, 273 usuaris van reprendre el retorn al sistema educatiu. Durant l'edició 2020-21 ja s'han atès 440 joves, dels quals, actualment, 388 estan actius.

"Escurçar la distància amb el mercat laboral"

El programa col·labora amb més de 600 empreses que estan a favor de les segones oportunitats i lluiten en contra de la seva estigmació. A més, són molts els avantatges que els joves aporten a les empreses: proporcionen una nova perspectiva i coneixement sobre com comunicar-se amb el mercat millenial, tenen molta facilitat per aprendre i un gran domini tecnològic i digital.


Pràctiques sociosanitàries CNO Maresme-Vallès

Segons Anna Nouguet, directora del CNO de Girona, "la col·laboració amb la xarxa empresarial del territori és un eix imprescindible per a la millora d'ocupabilitat i la inserció laboral dels joves". Paral·lelament, Ingrid Álvarez també destaca els beneficis que comporta per a les empreses col·laboradores contractar aquests usuaris: "El programa permet conèixer i formar futurs professionals a partir de formacions o estades a cost zero per a l'empresa, gestió d'ofertes laborals, accions de responsabilitat social corporativa i difusió de bones pràctiques empresarials". Aquesta presència de l'entorn productiu dins del programa "des del minut zero ajuda a escurçar la distància que els separa del mercat laboral".


Un acompanyament a joves d'entre 16 i 24 anys sense titulació perquè s'insereixin al mercat laboral o tornin a estudiar, ja que per raó de la seva edat, són invisibles per a les empreses


Enfront d'aquesta realitat, Azahara González, directora del CNO Camp de Tarragona, subratlla la importància de desestigmatitzar el jovent, que està patint per culpa de la pandèmia. Queda molt per recórrer, però González conclou que "tenim un teixit empresarial amb el cor implicat en el projecte i en la millora contínua del jovent del CNO".

És possible que aquesta sigui la millor solució per als joves d'entre 16 i 24 anys que no han pogut estudiar prèviament i que es troben invisibilitzats per a les empreses. L'Ainhoa actualment està buscant feina per poder-se finançar un curs especialitzat en fisioteràpia canina: "El meu pla de futur és tenir un treball estable", només demana. El somni d'en René és seguir estudiant hostaleria i formar-se en aquest sector. "Després vull estalviar i poder tenir el meu propi local o xiringuito".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —