XIV edició de l'IndiFest: Resistència en temps de Pandèmia
Per Redacció
Publicat el 12 d’octubre 2021

El festival organitzat per AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes i la Coordinadora Llatinoamericana de Cine i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI) té com a objectiu apropar la gent a la realitat dels pobles indígenes i exigir el compliment dels seus drets reconeguts de manera internacional.

Aquest any, però, no es podia parlar d'una altra cosa que no fos la crisi de la Covid-19. L'arribada de la pandèmia ha afectat tot el planeta, però per als pobles indígenes aquesta situació ha cronificat molts dels seus problemes. Per aquest motiu, el lema d'aquesta edició és Resistència en temps de pandèmia.

Durant dues setmanes tothom que estigui interessat podrà assistir a diferents actes i activitats programades. Com a novetat, i a causa de la situació de la pandèmia, també es podrà seguir part del festival en línia.

Hi haurà un total de nou sessions, sis d'elles es realitzaran als Cinemes Girona de Barcelona i les tres restants a L'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Cardona. Aquest any l'IndiFest s'estructura en 6 eixos temàtics diferents on s'aborden diferents sessions de projeccions, conservatoris i incidències.

 

En cadascuna d'aquestes sessions es projectaran diferents pel·lícules com La Tradicional Família Brasileña KATU de Rodrigo Sena, un film que aborda la història de dotze adolescents del poble índigena l'Eleuterio del Katu, i que expliquen les seves trajectòries personals i les seves visions del món; també una producció animada com és Hant Quij Cöipaxi Hac (La creación del mundo) d'Antonio Coello, un projecte on ancians i nens expliquen com es va crear el món a través de dibuixos, o Y gritando voy a morirde Luis Bruzón Delgado, on es narra la lluita a favor dels drets humans de María Felícita López, una jove indígena lenca que viu al Departament de La Paz. 

A més a més, es comptarà amb la participació d'Ana Rutilia, defensora i líder comunitària Maya Q'eqchi'que, Tarcila Rivera Zea, fundadora i presidenta de CHIRAPAQ, i del documentalista i fotògraf David Hernández Palmar, membre de la Red de Comunicacions Wayuu, de la Muestra Internacional de Cine Indígena de Venezuela (MICIV). Aquests invitats especials donaran xerrades en les quals es tractaran diverses problemàtiques dels pobles indígenes com, per exemple, les resistències globals i moviments indígenes, la criminalització de drets col·lectius o les dones indígenes pioneres en la defensa de drets.


Tarcila Rivera Zea, David Hernández Palmar i Ana Rutilia Font: IndiFest 

Aquest esdeveniment dura fins al 22 d'octubre, però el dia 24 tindrà lloc l'acte de cloenda del festival. Aquest mateix dia s'entregarà el Premi del Públic i Premi del Jurat. El festival compta amb un jurat especialitzat format per membres de CLACPI, Casa Amèrica i AlterNativa, que seran els encarregats de lliurar el Premi del Jurat, mentre que, el públic, encarregat de decidir el segon premi, podrà votar les pel·lícules durant tota la celebració del festival (presencial i online).

Totes les entrades són gratuïtes i es poden obtenir a través de la pàgina web oficial. Les votacions a les pel·lícules també es poden realitzar de forma online.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —