La primera vacunada contra la covid-19 a Catalunya Josefa Pérez
Per EFE , ACN i Redacció
Publicat el 27 de desembre 2020

Josefa Pérez, una dona de 89 anys, ha estat la primera persona a vacunar-se contra la covid-19 a Catalunya. Poc després de les dotze del migdia aquesta dona originària d'Ourense, resident al centre Feixa Llarga de l'Hospitalet des de setembre del 2009, ha rebut la dosi del vaccí. Alhora també ha estat vacunada Conxita Barbeta, de 52 anys, directora de la residència. La infermera encarregada d'aplicar-los la vacuna ha estat Idioa Crespo.

La residència Feixa Llarga ha estat el primer lloc de Catalunya on s'ha administrat la vacuna. A partir d'aquesta tarda les vacunes s'han anat aplicant a altres residències de tot el país.

Terres de l'Ebre

Antònia Sedó, de 93 anys, ha entrat saludant animada, mentre arribava amb el seu caminador, a la sala on l'esperaven per vacunar-la un grup d'infermeres i la premsa. La injecció de la vacuna de Pfizer ha estat ràpida i de seguida ha comentat que no li ha fet gens de mal. "A veure què passa ara", ha comentat. També s'ha vacunat Rosa Pino, psicòloga de la Residència Natzaret de Móra d'Ebre on ha començat la vacunació anticovid de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.

Quan l'Antònia ha tornat a la seva habitació s'han sentit crits i ovacions als passadissos on 55 residents més i 28 professionals es vacunaran aquest diumenge. A l'Ebre han arribat 150 dosis i es preveu que la vacunació continuï aquesta setmana a la residència de Flix.

Antònia Sedó, usuària de la Residència Natzaret de Móra d'Ebre que ha estat la primera vacunada a la regió sanitària

Tarragona

Teresa Soria ha estat la primera persona vacunada contra la covid-19 a la regió sanitària del Camp de Tarragona. Té 74 anys i en fa dos que viu a la residència de la Mercè de Tarragona, on aquest diumenge s'han administrat les primeres dosis del vaccí. "Estic molt bé, no m'ha fet gens de mal i estic molt contenta d'haver-me-la posat", ha afirmat Soria.

Tot seguit, s'ha vacunat Lourdes Julià, auxiliar del geriàtric, que ha dit que s'ha posat la vacuna per responsabilitat: "Podria ser la primera en la cadena de transmissió, treballem amb persones molt sensibles", ha dit. Segons Salut deu professionals seran els encarregats d'administrar les vacunes, en dos equips, i s'organitzaran en funció de la situació de les residències.

Teresa Soria, la primera persona vacunada a la regió sanitària del Camp de Tarragona

Girona

Esteve Font, un usuari de 93 anys de la residència Gent Gran Creu de Palau de Girona, ha estat la primera persona de les comarques gironines a rebre la vacuna contra la covid-19. Pocs minuts després, ha estat l'Imma Fornells, una auxiliar de geriatria que fa anys que treballa al centre, la que ha rebut la primera dosi del vaccí de Pfizer i BioNTech. Les encarregades de subministrar les dues vacunes han estat dues infermeres que coordinen el procés a la demarcació. En total, unes 11.000 persones de les comarques gironines entre avis de residència, persones amb discapacitat i treballadors d'aquests centres rebran la primera de les dues dosis de la vacuna en les properes setmanes. A la Creu de Palau n'han repartit 75 aquest diumenge.

Esteve Font en el moment de rebre la vacuna contra la covid-19 

Catalunya Central

"No fa mal, no passa res. Ens hem de vacunar", amb aquestes paraules la primera vacunada contra la covid-19 de la Catalunya Central Leo Sánchez Hervás, de 87 anys, ha animat a la ciutadania a rebre les dosi contra el coronavirus. Poc minuts després de les quatre de la tarda, la residència assistida de la Font dels Capellans a Manresa (Bages) ha estat el primer centre en iniciar la vacunació a la zona. Sánchez Hervás s'ha mostrat molt contenta d'haver rebut la vacuna i sorpresa perquè no l'ha notada. "Jo pensava que seria més però no ho ha estat", ha confessat després de rebre la vacuna. La resident ha reconegut que li va fer més mal la vacuna de la grip que no pas la que ha rebut aquest diumenge. "No m'ho creia, ha estat un segon", ha afegit.

La primera vacunada de la Catalunya Central Leo Sánchez Hervas a la residència assistida de la Font dels Capellans

Alt Pirineu i Aran

Leocàdia Peña, de 85 anys, ha estat la primera persona a vacunar-se contra la covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran. Peña, originària de Cerbi (Pallars Sobirà) i resident des de fa quatre anys a la Residència Nostra Senyora de Ribera, ha rebut la dosi del vaccí. Alhora també ha estat vacunada Rosa Vilanova, de 51 anys, directora del centre.

El Director de sector sanitari de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, ha explicat que en quinze dies quedaran tots els residents de l'Alt Pirineu i Aran vacunats, es tracta de 639 residents repartits en 14 residències. Aquest diumenge a la Pobla de Segur s'han vacunat 60 dels 63 residents i 19 professionals.

Leocàdia Peña, de 85 anys, la primera persona a vacunar-se contra la covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran

Lleida

Milagros Garcia, de 79 anys, ha estat la primera persona en rebre la vacuna contra la covid-19 a les comarques lleidatanes. La usuària de la residència Balafia I de Lleida, on aquest diumenge s'han subministrat les primeres dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech, s'ha mostrat "contenta i feliç" i ha animat a tota al població a vacunar-se ja que "això va per llarg", ha indicat. Uns minuts més tard, ha estat el torn de Sogues Solé, una treballadora de la residència que va arribar al centre al mes d'abril. En total, aquest diumenge s'han vacunat 53 dels 65 residents que té el centre, el 81% dels usuaris, així com 17 dels 75 treballadors. Durant la propera setmana, Salut espera que les vacunes arribin a 16 centres de la regió sanitària.

Milagros Garcia, la primera persona vacunada de la demarcació de Lleida, durant la vacunació a la residència Balafia I

Durant aquesta primera etapa, que s'allargarà fins al març, el Govern preveu rebre cada dilluns un paquet de 60.000 vacunes, que començarà a administrar l'endemà gràcies a l'ajuda de més de 2.110 infermeres i infermers que ja han rebut formació específica.

Tres setmanes després de la primera ronda de vacunació, els residents i professionals de centres geriàtrics rebran una segona dosi, un procés que l'executiu català pretén agilitzar per poder immunitzar el més aviat possible els sanitaris, el següent col·lectiu a qui s'administrarà el sèrum contra la Covid-19. En total, el Govern català aspira a tancar l'any 2021 amb més de 12 milions de vacunes administrades que serveixin per assolir la immunitat de grup davant del coronavirus.

Arriben les primeres dosis

La partida avançada de 1.595 dosis de la vacuna contra la covid-19, procedent de Guadalajara, ha arribat aquest matí al Banc de Sang i Teixits, fins on s'hi ha desplaçat també el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Posteriorment, des d'aquest mateix punt han sortit diverses furgonetes encarregades de transportar les vacunes als centres de la resta de regions sanitàries on a la tarda s'han subministrat les primeres dosis .

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —