JJOO
Per ACN
Publicat el 28 de març 2022

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha oficialitzat aquest dilluns l'acord tècnic entre Catalunya i Aragó sobre la distribució de disciplines de cara als Jocs d'hivern 2030. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han rebut una carta del COE que comunica la proposta de distribució de proves "presentada, debatuda i acordada".

La carta també està previst que arribi al govern de l'Aragó i al govern espanyol. El següent pas és que els respectius governs donin el seu aval polític a la proposta que s'ha treballat a la comissió tècnica durant sis sessions i que coordina el president del COE, Alejandro Blanco. El govern aragonès fins ara ha negat que s'hagi arribat a un acord tècnic.

Convocatòria en contra

La Plataforma Stop JJOO ha convocat "una manifestació de país" pel dia 15 de maig a Puigcerdà. Sota el lema 'Per un Pirineu Viu, Stop Jocs' volen reunir a la capital de la Cerdanya el màxim nombre de persones per fer sentir la seva veu. La Plataforma ja compta amb el suport de No al transvasament, Zero Port o Unió de Pagesos. Bernat Lavaquiol, un dels portaveus de la Plataforma, ha dit que també confien comptar amb plataformes d'Aragó.

Stop JJOO, des d'Espui (Vall Fosca), a tocar de les infraestructures que havien d'acollir una estació d'esquí i que es van quedar a mig fer, ha exigit al Govern que la consulta s'ha de fer a la totalitat de les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran, el Ripollès, Berguedà i Solsonès.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —