Concentració davant d'una estació de Sants blindada en la sisena nit de protestes a Barcelona
Per ACN i Redacció
Publicat el 22 de febrer 2021

Almenys vuit persones han estat detingudes a Barcelona en la sisena nit de protestes a la ciutat per l'empresonament de Pablo Hasél. Els Mossos han informat que un grup de violents han trencat els vidres d'un establiment de roba del Passeig de Gràcia i hi estaven robant. A més, diverses persones estan fent barricades a Rambla Catalunya.

A les 22.45 h els Mossos comunicaven que cinc persones havien estat detingudes per robatori amb força en una botiga de roba, i tres per desordres públics i atemptar contra els agents de l'autoritat. Hi havia set agents ferits lleus i dos traslladats a centres hospitalaris.

Aquestes mateixes persones han llançat pedres i ampolles contra els Mossos. La protesta d'aquest diumenge ha començat a l'estació de Sants, des d'on els manifestants han anat caminant fins al centre de la ciutat. El moment de més tensió s'ha viscut a Via Laietana, on un grup reduït ha tirat escombraries, ampolles de vidres, restes de menjar i petards contra el cordó policial que protegia la Prefectura Superior de la Policia Nacional.

Laura Fíguls/ACN

El gruix dels manifestants, però, es trobava a la zona superior de Via Laietana i Urquinaona, on l'ambient era tranquil i sense disturbis. La tensió ha començat quan un grup de persones han començat a fer llançaments a la policia. També han arrancat senyals de trànsit i els han llançat contra els agents, que han avisat per megafonia als manifestants, i en veure que no desistien, han actuat dissolent la protesta.

Els agents han escombrat els manifestants per Via Laietana amb dos cordons policials i diversos furgons. Els participants han reculat en direcció a la plaça Urquinaona i s'han produït algunes corredisses.

Laura Fíguls/ACN

Paral·lelament, un grup d'agents s'ha situat prop del Palau de la Música per evitar que els manifestants s'hi apropessin. Durant els aldarulls d'ahir algunes persones van tirar pedres a la façana de l'edifici i en van trencar els vidres. En aquesta zona hi ha cremat un foc.

Pel que fa a les barricades, segons fonts policials, alguns manifestants n'han fet a carrer del Consell de Cent. Els Mossos d'Esquadra han demanat a través de les xarxes socials a la ciutadania que no s'acosti al centre de la ciutat "per seguretat".

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —