Entitats veïnals convoquen una cimera per denunciar el "turisme massiu"
Per Redacció
Publicat el 28 de setembre 2021

La Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i l'Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT) han anunciat que realitzaran una cimera alternativa a la conferència internacional Future of Tourism World Summit, que se celebrarà a Barcelona els dies 26 i 27 d'octubre i on es posarà sobre la taula el debat sobre el turisme post pandèmia, per denunciar el "turisme massiu". L'anunci s'ha fet coincidint amb el Dia Mundial del Turisme.

Sota el títol 'Propostes per al canvi de model de territoris turistitzats', la contracimera pretén fer ressò de "tot allò que comporta de negatiu" el turisme. "No podem tornar a rellançar un model caduc", ha dit Reme Gómez en nom de l'ABDT. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Zeroport i el sindicat Kellys de Barcelona ja han anunciat que participaran en la contracimera. Maria García, de Zerosport, ha assegurat que la trobada internacional "és una operació de màrqueting" per fer "una neteja de cara" de la indústria turística.

Ana Menéndez, presidenta de la FAVB, ha declarat al Diari de Barcelona que la Future of Tourism World Summit s'organitza "una vegada més, sense comptar amb els veïns de Barcelona i amb els treballadors del sector turístic, que són els més afectats per les externalitats negatives del sector". "Es va parlar d'un canvi de model turístic, però ha quedat en l'oblit i es vol reimpulsar el turisme mundial des de la nostra ciutat", critica Menéndez.

La contracimera probablement se celebrarà probablement al Borsí, al barri Gòtic, segons apunten des de l'organització. Pel que fa a les activitats, encara s'estan definint, segons ens afirma Menéndez. Però avança que "seran espais de debat, amb diferents eixos: treball, habitatge, medi ambient, etc. Tots qüestionaran el model de creixement actual, que no pot continuar".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —