Sortim al carrer a preguntar als barcelonins què és el que més els molesta de la tornada del turisme
Publicat el 28 de maig 2022

Riuades de gent que surt de la platja vermella com una gamba, una corrua de bicicletes interminable que ocupa tots els carrils bici del centre, el metro ple —més ple encara— com més a prop estem del Passeig Marítim, les birres a cinc euros a una terrassa de la Barceloneta… Torna l’estiu, s’acaba la pandèmia, i sí, torna el turisme.

Al Diari de Barcelona hem volgut preguntar a alguns dels pocs barcelonins que hi ha al centre de la ciutat per preguntar-los com la veuen, i en teniu el resultat al compte de TikTok del Diari. Des de Setmana Santa, diuen, que ja la veuen molt plena de turistes i visitants estrangers. Massificada, plena.

@diaridebarcelona Qué és el que MÉS molesta els barcelonins del turisme? Preguntem als ciutadans de Barcelona. #parati #turisme #fyp #barcelona ♬ Locked out of Heaven - Bruno Mars

D'entre les principals queixes, que el centre està col·lapsat, i que els espais que haurien de poder gaudir els barcelonins, com els museus, o les platges, estan plenes de turistes, i és impossible trobar-hi lloc. També veuen el transport públic ple de turistes, que els establiments del centre pugen preus, que els turistes taponen els carrils bici amb patinets, i que en ocasions circulen perillosament i, per sobre de tot, que el turisme expulsa els ciutadans de Barcelona: "El lloguer és abusiu", es queixen.

Les solucions? Complicades. Mentre que hi ha gent que veu inevitable la situació, ja que Barcelona viu del turisme, n'hi ha que creuen que caldria regular-ho: "No calen tants creuers, o cinquanta vols diaris". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —