Tornen els aficionats als estadis: cara i creu de com animar al teu equip
Publicat el 24 d’agost 2021

Les restriccions per la pandèmia ens han obligat a gaudir durant més d’un any d’un futbol sense aficionats, un futbol insípid, buit de l’al·lè extern que motivava als jugadors a arribar abans que el rival a una pilota dividida o que posava pressió al davanter contrari quan havia de xutar un penal. Ara, però, amb la majoria de la població europea vacunada, els aficionats estan tornant a omplir els estadis durant l’inici d’aquesta campanya 2021-2022.

Les primeres jornades d’aquest retorn ens ha deixat imatges de tota mena. S’han vist comportaments del tot exemplars, com per exemple a Anfield cantant de nou el You’ll never walk alone després de 528 dies callat.

També és molt destacable la gran sintonia que hi ha entre el Brentford, equip que està jugant per primera vegada a la Premier League, i la seva afició. Bona mostra d’això en són aquestes imatges del postpartit contra l’Arsenal, que a més va suposar la primera victòria del club a la màxima divisió anglesa.

Com a paradigma de tot això, cal esmentar Thomas Frank, entrenador del conjunt londinenc, qui va deixar unes emocionants imatges amb Woody O'Rourke, un jove aficionat de l’equip.

Durant aquests primers partits també hem vist la creu d’aquests comportaments exemplars. Un bon exemple són les circumstàncies viscudes diumenge a Niça. Al minut 74, quan Dimitri Payet es disposava a llençar un córner, el futbolista de l’Olympique de Marseille va rebre un cop d’ampolla i es va girar contra la graderia. Això va desencadenar en una invasió de camp per part dels fans del Niça que va acabar significant la suspensió del partit.

No és la primera vegada que es viu aquesta situació a França. Precisament, durant la jornada d’obertura de la Ligue 1, l’OM també va veure com se suspenia el seu partit, ja que els aficionats del Montpellier també van llençar objectes al camp. Aquell cop, però, el partit sí que es va acabar de disputar, mentre que l’encontre entre marsellesos i niçards encara està a l’espera de resolució.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —