Icona podcast
Publicat el 10 de maig 2020

 

5 podcasts en català/castellà

Ningú no és perfecte 

De què es tracta?
Un podcast de cinema i sèries de televisió. Hi ha ressenyes de pel·lícules i sèries, a més d'entrevistes, còmics i anàlisis de productes, amb convidats.

I a mi, què m'importa?
És un espai per als freaks de la fantasia i els còmics. Inclou espais sobre Star Wars i Star Trek. Parlen també sobre estrenes, tràilers i tenen un espai temàtic relacionat amb el terror i la fantasia. Analitzen detalls interessants com producció, el càsting i els personatges de pel·lícules o sèries. També parlen de videojocs.

Duració de cada episodi: 100-130 minuts

Carne Cruda 

De què es tracta?
Un podcast crític d'actualitat, política, activisme social, humor, cultura i música amb un format divertit.

I a mi, què m'importa?
Donen veu als artistes, escriptors i activistes més innovadors. Analitzen notícies cada dia amb diferents convidats per compartir diferents perspectives. La selecció de convidats és inclusiu i divers. Ha rebut diversos premis en els últims anys com el Premi de l'Associació Espanyola de Ràdio Online, el Premi de l'Associació Podcast al millor programa comercial, el Premi La Nit en Viu per la difusió musical i el Premi Popeye de Ràdio.

Duració de cada episodi: 100-120 minuts

Deforme Semanal Ideal Total  

De què es tracta?
Un podcast Ràdio Primavera Sound en què parlen de la cultura contemporània i la vida.

I a mi, què m'importa?
Inclou explicacions una mica redundants però amb moltes rialles. Entretingut i informatiu. Cada programa té un convidat que els ajuda a fer comentaris sobre diversos temes. Analitzen qüestions com la bellesa, la hipocresia, l'ansietat, el record, l'avorriment. En els últims episodis han parlat sobre les emocions, com aguantar els dies de confinament i com intentar no acabar-te tornant boig. 

Duració de cada episodi: 60-70 minuts

Podcast Reload

De què es tracta?
Un podcast d'Anaitgames amb ressenyes i notícies de videojocs.

I a mi, què m'importa?
Expliquen llançaments i dates de nous videojocs. Hi ha comentaris de jocs i gameplays. També parlen de filtracions, espòilers i analitzen el mercat dels videojocs. En els últims episodis han comentat com la Covid-19 està afectant la indústria dels videojocs, ajornant llançaments de nous jocs i consoles.

Duració de cada episodi: 120-160 minuts

La Universitat Invisible

De què es tracta?
Coneguda com “l’acadèmia de la informació inútil”. Va sobre cinema, televisió, literatura, còmics, jocs de taula, jocs de rol, videojocs, etc. 

I a mi, què m'importa?
Els episodis són bàsicament converses entre amics que han gravat i publicat a internet. Parlen de diferents tipus d'entreteniment. Ara parlen sobre què veuen, llegeixen i juguen durant el confinament i recomanen coses per fer durant la quarantena.

Duració de cada episodi: 60-90 minuts

5 podcasts en anglès

Today, Explained 

De què es tracta?
Podcast diari de Vox News en què expliquen les històries més importants al final de cada dia.

I a mi, què m'importa?
Cada dia t'arriben un munt de notícies i aquest podcast t'ajudarà a entendre-les. És una forma fàcil d'informar-te del que està passant al món en aquests temps tan volàtils. Cada episodi és bastant curt i el pots escoltar en 20 minuts com, per exemple, mentre vas al supermercat a comprar desinfectant (una nova rutina del 2020).

Duració de cada episodi: 20-30 minuts

Intelligence Squared 

De què es tracta?
Debats, xerrades i discussions sobre diversos temes. 

I a mi, què m'importa?
Amb una àmplia gamma de temes com la Covid-19, ultres i política, feminisme, medi ambient, ciència i nanotecnologia, etc.: cada episodi pot interessar a una persona diferent. És fascinant, t'informa i explica informació en més detalls. Si t'agraden els TED Talks i escoltar les històries i idees de diferents persones, definitivament aquest és el teu podcast.

Duració de cada episodi: 40-60 minuts

This Might Get Weird 

De què es tracta?
Dues Youtubers i comediants, Grace Helbig i Mamrie Hart, parlen de ximpleries, del sentit comú i es riuen d'elles mateixes.

I a mi, què m'importa?
És un podcast d'anècdotes gracioses de com és ser actriu a Los Angeles, nits de borratxera i les seves experiències en les activitats més random que ni et pots imaginar. També sempre comenten les converses més curioses que han escoltat durant la setmana. Et vindran ganes de tenir 30 anys per poder passar-t'ho tan bé com elles.

Duració de cada episodi: 30-45 minuts

Retropod

De què es tracta?
Un podcast de The Washington Post que presenta els personatges més curiosos de la història: herois oblidats, dolents ignorats, somiadors, exploradors, canviadors del món. Són les històries sobre el passat, redescobertes.

I a mi, què m'importa?
Pels amants de la història. Són curiositats i efemèrides en un format curt de menys de 10 minuts i interessant. Vols saber què van veure els astronautes de l'Apollo 8 el 24 de desembre de 1968? Vols saber què va passar quan John Lennon i Yoko Ono van convidar la premsa a la seva habitació en un hotel el 1969? És el podcast per descobrir moments de la història que potser mai no havies escoltat.

Duració de cada episodi: 3-7 minuts 

Crime Junkie 

De què es tracta?
Un podcast sobre històries reals de crims.

I a mi, què m'importa?
Gairebé semblen pel·lícules de por. Perfecte per a la gent que no es cansa de llegir i escoltar històries de crims. Les històries fan por i són interessants. La única cosa dolenta és que et quedaràs hores i hores escoltant tots els episodis perquè t'enganxa. Sempre ofereixen una llista de les fonts a la seva pàgina web. També hi ha casos que mai no es van resoldre, així que si ara durant la quarantena tens temps lliure, potser pots investigar i intentar resoldre un cas.

Duració de cada episodi: 40-60 minuts

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —