Judit Cánovas, camí de la influència
Publicat el 23 de novembre 2020

Després dels influencers i els instagramers, amb l'auge de la nova aplicació de moda, han sorgit els tiktokers. Creadors de contingut audiovisual en una plataforma amb unes possibilitats artístiques molt àmplies. A més, l'algoritme de TikTok és molt precís, tant que les hores passen sense contemplació mentre es va fent scroll a la pàgina de "Para ti" que et recomana contingut que t'agradarà i sempre l'encerta. Dins d'aquest món digital hi ha qui triomfa més que altres.

Però abans d'arribar a la fama, tots els tiktokers han viscut un impàs. Aquell moment en el qual comences a ser conegut, els teus seguidors són ja una quantitat considerable de persones i treus els primers ingressos i col·laboracions amb marques. És aquí on es troba la Judit Cánovas (2000), amb més de 70K seguidors a TikTok i 2M de likes ha emprès la ruta de la influència.


Per què TikTok?
TikTok és la xarxa on puc fer les coses que m'agraden. Justament el contingut que s'hi penja és el que gaudeixo fent: humor, perquè sóc carismàtica; outfits i moda que m'encanta, i ballar.

I també cantes?
Sí. No canto ni davant dels meus amics, però a TikTok em sento còmoda perquè sé que no em jutjaran. És el lloc ideal per gent que té dots escènics.

@juditcanovas

##duet with @itstaylerholder No iba a colgarlo pero aquí está? Creéis que Tayler lo verá?✨

♬ original sound - Tayler Holder

Com vas començar a TikTok?
Com tothom, durant la quarantena. Tenia molt de temps lliure, volia fer coses perquè sóc un cul inquiet, no paro. Vaig veure que la gent es baixava TikTok i vaig dir: "Va, doncs me'l baixo també". Vaig començar a fer els típics vídeos de ball, però clar, jo els feia a consciència perquè faig dansa. I em va agradar.

Però tenies l'objectiu d'arribar fins aquí?
Per res. La meva consciència sempre era que quan s'acabés la quarantena, acabaria amb TikTok.

Què va passar?
Doncs que just quan s'acabava el confinament és quan vaig fer el boom amb uns vídeos d'outfits. En quatre mesos havia arribat als 10K seguidors i va ser com: "Què faig ara?". Jo pensava deixar-ho, però com que venia l'estiu i també tenia més temps lliure vaig decidir seguir. A finals d'estiu ja havia passat de 10K a 60K i pico en dos mesos.

Acabarà sent la teva professió?
Què va! M'he plantejat poder aportar el coneixement que he tret de TikTok a algun altre lloc, per exemple, portar les xarxes socials d'alguna empresa. Però no em veig dedicant-me a TikTok jo com a autònoma.

Un exemple de coneixement que puguis aplicar en un futur?
Doncs el funcionament de l'aplicació, de l'algoritme de TikTok.

Ostres! Ens en podries fer un resum?
TikTok el que fa és que quan penges un vídeo públic, et mostra primer a 10-15 persones a qui els pot agradar el teu contingut i que no són seguidors teus. Si els agrades i interactuen amb el teu vídeo, doncs et mostra 100 persones més. El número no és exacte, però per fer-nos una idea. Si aquestes persones també interactuen, augmenta la xifra i te'n mostra 2.000, i així anar fent. És un creixement exponencial: quan et passen a gran escala és quan de sobte et trobes 500.000 visualitzacions. De fet, l'algoritme és molt precís, valora molt més el contingut que agrada que no el contingut de la gent que segueixes. Per això la gent es vicia tant.

Uau! I en quin moment vas passar tu a gran escala?
Un dels primers vídeos que va tenir moltes visualitzacions va ser de la primera coreografia que vaig crear, tenia 15K. Però realment van ser els vídeos d'outfits on em poso conjunts de roba segons el teu nom, la carrera universitària, etc. En vaig fer tres o quatre que se'm van fer virals i vaig fer el boom.

@juditcanovas

Tenéis parte 1 y 2 en mi perfil!!?? ##tiposde ##highschool ##profesores

♬ Jangueo - Anuel AA & Tego Calderon

Fer el boom?
Vol dir que TikTok detecta el teu contingut com a molt bo i el mostra molt a la pàgina de "Para ti". Com que agrada, el següent encara el mostra més. Tu veus com de sobte tens més visualitzacions, likesfollowers i cada vegada el creixement és més ràpid.

@juditcanovas

QUÉ CARRERAS ME FALTAN??? ##tiktokfashion ##tiktokmoda

♬ Caramelo - Ozuna

I com comences a treure benefici de tot això?
TikTok té una opció al perfil que es diu "Tiktok Creator Fund" (Fons de creadors), que si ho tens activat et paga cada dia segons els vídeos que hagis penjat, les visualitzacions i la interacció que hi ha hagut.

I això s'ho pot activar qualsevol?
No, has de complir tres condicions: has de tenir més de 10k seguidors, has de tenir més de 18 anys i més de mil reproduccions a la setmana. Si compleixes aquests requisits, ho pots activar.

Dona molts diners?
No gaires. Hi ha dies que alguns més i altres que menys. Jo faig un TikTok al dia mínim, però hi ha dies que si no em ve de gust doncs no en faig i altres que estic inspirada i en penjo tres, llavors pot anar variant. Però això que diuen sempre que les influencers cobren molt i tal depèn. Jo, personalment, cobro més treballant de cangur durant una hora que dedicant una hora a fer tiktoks. És a dir que si ho faig és perquè realment m'agrada, no perquè guanyi molts diners.

Com funciona la relació amb les marques?
Com que TikTok no té un xat perquè t'obrin, m'escriuen per correu o m'obren per Instagram i em fan una proposta. Hi ha dos tipus de col·laboració: una és quan et paguen amb el producte, simplement t'envien gratuïtament el producte a canvi que facis un TikTok. I l'altre, que jo encara no hi he arribat, és quan ets tan influent que, a part d'enviar-te el producte, et paguen per crear el contingut.

Sempre dius que sí?
No. Només quan em sembla que la marca encaixa amb mi. Algun cop m'han dit de fer coses de gimnàs, per exemple, i he dit que no perquè, "Què pinto jo penjant això?". Els meus seguidors no és el que busquen.

Com és la relació amb els teus seguidors?
No els conec però mel's estimo. Estic superagraïda, és una relació molt guai. A TikTok surts molt més natural que a qualsevol altra xarxa i per això la gent és molt més propera i es preocupen per tu. La gent és natural amb tu també.

I el contingut el crees pensant en ells, oi?
Clar, jo intento acontentar al màxim els meus seguidors. Per exemple, amb les 30 parts que he fet dels outfits segons el teu nom sempre m'apuntava els noms que em deien als comentaris per fer-los tots. Ara, a la part trenta he decidit parar, però hi ha hagut gent que s'ha enfadat i m'he reinventat fent outfits segons la inicial del teu nom, així és una manera que tothom es pugui sentir representat.

@juditcanovas

PRÓXIMA PARTE NOMBRES POCO COMUNES? IDEAS??✨ ##tiktokfashion ##outfits

♬ What You Know Bout Love - Pop Smoke

Aquest és el vídeo amb més likes i reproduccions del Tiktok de la Judit.

Quin tipus de seguidor tens?
Són, principalment, noies d'entre 11 i 16 anys que estan creant la seva personalitat i em tenen com a referent. Em diuen coses com "ídola" i em fa il·lusió ser un referent per a elles. Però també és una responsabilitat i intento enviar missatges d'amor propi i influir positivament en elles.

@juditcanovas

Cuida tus palabras para cuidarnos más entre nosotros?✨

♬ sonido original - Deku_Mox

Les seguidores et proposen idees?
Sí, moltes vegades m'han dit de fer vídeos i jo els he fet.

Com et prepares i organitzes els vídeos?
Com que també sóc usuària de TikTok, m'inspiro en altres tiktokers i em guardo els vídeos que m'agraden. Trobo un àudio xulo, per exemple, i penso en com puc, amb les meves vivències, representar-lo. També faig challenges de ball i tinc alguns vídeos que són de contingut original propi. Sempre m'apunto totes les idees perquè al final encara que sembli una tonteria, si és original pot fer-se viral.

Per exemple?
L'altre dia estava a l'habitació i hi havia una ombra que semblava el Donald Trump i ho vaig penjar. Això no estava planificat per res, però va ser un èxit.

@juditcanovas

Cada vez cuelgo cosas más random en Tiktok heeelp

♬ pov - Ariana Grande

I quan està preparat, com és el procés de fer un TikTok?
En els d'outfits em preparo al llit tota la roba. Cada conjunt amb el títol que li posaré i tots els complements i tot. I vaig fent. Normalment dedico una hora al dia a gravar, més o menys, i ho acostumo a fer després de dinar, a l'hora de la migdiada. Cal tenir una estratègia. Està molt bé pensar que només es tracta de penjar vídeos, però has de ser constant, penjar coses cada dia, pensar-te bé què i com, has de tenir una estratègia. Jo, per exemple, si sé que passaré el cap de setmana fora doncs el divendres deixo gravats varis vídeos.

@juditcanovas

Soy monitora en un Esplai y uno de estos cargos es el mío!!? Faltan cargos así que se viene parte 2✨

♬ sonido original - carlota blanco

Aquest Tiktok és un exemple de contingut propi de la Judit on, partint de la base dels vídeos d'outfits que tant la caracteritzen, els adapta a un context personal.

Estudiant de Negocis Internacionals i tiktoker, compatible?
Al final, negocis inclou publicitat també i tot el que he après es pot aplicar al que estic estudiant. No descarto estudiar alguna altra cosa en un futur més relacionada amb les arts escèniques, però per ara la intenció és seguir a TikTok no professionalment, sinó perquè m'agrada molt. Seguir aprenent i reinventant-me i ja veurem què passa en el futur.

@juditcanovas

Reply to @paulab100 CUALÉS QUERÉIS QUE SEAN LOS SIGUIENTES 4 EMOJIS??? ##outfits

♬ GREEDY x TREASURE - conradrocha
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —