La Bressola acusa l’Ajuntament de Perpinyà de “traïció” pel bloqueig del nou projecte de liceu
Per ACN
Publicat el 15 d’octubre 2021

L'escola Bressola ha acusat l'Ajuntament de Perpinyà de "traïció" pel bloqueig del nou projecte de col·legi-liceu al monestir de Santa Clara i ha declarat que portarà el consistori davant dels tribunals. Després de mesos de converses i amb la conformitat de l'ajuntament, l'escola ja havia fet una paga i senyal de 60.000 euros per adquirir el nou espai.

A les portes de tancar un contracte de compravenda definitiu amb les monges clarisses, el consistori, governat per l'alcalde d'ultradreta Louis Aliot va decidir exercir el dret de tanteig i retracte per la compra de l'edifici històric, sense concretar cap projecte i al·legant voler preservar "el patrimoni".

Pas embarrancat

La Bressola va anunciar a principis de setembre que celebrava el seu 45è aniversari fent el primer pas per obrir un col·legi-liceu a Perpinyà. L'objectiu d'aquest nou projecte era acollir tota la secundària i el batxillerat en un nou centre, per donar sortida als alumnes que any rere any estudien en el sistema immersiu en els vuit centres que tenen distribuïts arreu del territori.

Els responsables de la Bressola es van decidir pel monestir de Santa Clara, després de dues visites i la constatació dels requisits pertinents. L'espai de les monges clarisses feia 3 anys que estava en venda per un import d'1,2 milions d'euros, però ni l'Ajuntament ni ningú s'havia interessat per fer-hi cap projecte. Una situació que va donar peu a què l'escola tirés endavant la seva proposta amb un primer suport del consistori, que els va negar tenir cap projecte i "celebrava" la notícia.

A l'agost, la Bressola va signar el contracte amb el monestir i es va obrir un període en què l'administració podia exercir el dret de tanteig i retracte. Després de tots els tràmits i les reunions, l'escola pensava que anava sobre segur, però l'Ajuntament va donar marxa enrere. "Havíem pagat 60.000 euros i ens els van tornar", ha explicat la directora general de la Bressola, Eva Bertrana.


L'únic argument del govern municipal ha estat la preservació "del patrimoni", però l'advocat de l'escola, Guillem Nivet, ha afirmat que l'Ajuntament "no té cap projecte" entre mans i que "l'únic que volen és obstaculitzar el de la Bressola".

Com a resposta, l'escola ha convocat una manifestació el pròxim dissabte 23 d'octubre sota el lema "L'escola en català! Col·legi a Perpinyà! Liceu a Perpinyà! Defensem el català!.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —