Imatge de Dincat i Granés Fundació durant la creació de LabDincat
Per EFE
Publicat el 15 de juny 2021

L'associació Dincat, del sector de la discapacitat intel·lectual, i Granés Fundació han firmat un conveni per impulsar LabDincat, un laboratori d'idees sobre la discapacitat intel·lectual a Catalunya que elaborarà un informe anual sobre la situació d'aquest sector.

Aquest laboratori pretén ser un instrument a l'hora de dissenyar propostes transformadores en la discapacitat intel·lectual, en la línia de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides, segons ha informat Dincat.

Es tracta d'oferir propostes polítiques i socials per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i que garanteixin el compliment dels seus drets en tots els àmbits i etapes de la vida.

Els impulsors d'aquesta iniciativa volen agrupar acadèmics i investigadors i també directius i professionals de les entitats agrupades en Dincat, així com els propis interessats i les seves famílies.

El consell assessor de LabDincat està format per dotze membres, professors de les universitats UB, UAB, Universitat de Lleida i de Girona i Ramon Llull, a més de la directora de Granés Fundació, Laura Masferrer, i l'exdirector de l'Escola Estel de Barcelona.

Granés Fundació treballa en projectes dirigits a l'atenció i inclusió de les persones amb discapacitat i Dincat es defineix com una associació empresarial d'economia social que agrupa entitats no lucratives de Catalunya que atenen col·lectius en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió, principalment persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —