Stay Homas estrena 'Agua', un disc eclèctic que vol "tocar tots els pals possibles"
Per ACN
Publicat el 11 de desembre 2020

El grup del confinament, Stay Homas, format per Klaus Stroink, Guillem Boltó i Rai Benet, publica avui divendres el seu primer disc, Agua (Sony Music). I ho fa en un exercici de "finalitzar l'etapa de 2020" i posar la seva voluntat creativa sobre la taula. Benet explica que són eclèctics i que els agrada molt fer música en tots els estils, mentre que Stroink afegeix que hi ha una voluntat des del principi en el projecte "d'intentar tocar tots els pals possibles" i correspondre a la seva "ambició estilística", que tenen com a oients i consumidors de música. "És un viatge guai", sintetitza Stroink.

L'àlbum inclou una dotzena de temes, dels quals sis són inèdits i sis sorgits dels mesos en què tocaven al terrat. Segons explica Boltó, el comú denominador és que els temes els han fet tots tres junts i cada dia en un mood diferent. "Hem fet el que hem volgut tota l'estona", diu el músic, que també enumera l'intent d'anar a l'arrel de cadascun dels gèneres i "ser fidels" a aquest concepte. Avisa que l'àlbum passa per "molts estats d'ànim diferents" i moments vitals diversos.

Entre les sis noves cançons hi ha "Cacatua", "Mientras Respire", "Por el Camino", "+=" i "Days of Our Lives". Pel que fa a "Cacatua", és un tema realitzat en col·laboració amb el músic urbà PJ Sin Suela, i que alaba la connexió entre Barcelona i Puerto Rico. Sobre aquesta cançó, Benet considera que és el tema "que més s'allunya" del que havien fet fins ara, i diu que, precisament, el van compondre en un descans de composició: "Vam pensar que la paraula "cacatua" tenia molt de flow i una musicalitat molt guai", ha dit, tot i que li mancava el "'flow' violent" que hi va aportar després el músic portorriqueny.

Pel que fa al títol, Benet explica que durant la seva època de terrassa cridaven 'agua' mot molt sovint, i destaca que és un terme molt usat en la música llatina, "com l'olé flamenc", i els va agafar "molt fort" per fer aquest clam, especialment a ell. "Pensàvem que era un bonic homenatge a aquells temps", assenyala.

Un debut des de l'experiència del confinament

A diferència de com succeeix habitualment, el grup enregistra el seu primer disc ja amb milers de seguidors, fins i tot amb una col·laboració amb Michael Bublé. Stroink explica que, sense aquests seguidors, haurien fet el mateix: "Si haguéssim estat un grup emergent normal, no hi hagués hagut una pandèmia i no fóssim famosos, haguéssim fet el mateix: trucar gent de confiança", diu. El músic destaca que el que ha primat en l'elaboració és que les cançons "sonin bé". D'altra banda, Boltó destaca que el disc s'ha fet "molt de veritat", i que si hagués estat en una altra circumstància haurien arribat a un punt bastant similar.

Benet afegeix que haver fet una trentena de temes en dos mesos i mig "és brutal", perquè han après a treballar junts, però la seva experiència prèvia "no ha estat un background que pesés", sinó que era un punt de partida i es volia fer un disc diferent. "L'època de la terrassa ens ha servit, però no ens ha ancorat", afegeix.

Aquest disc els ha de portar des de principis d'abril de gira internacional a una vintena de països, tot passant per les principals ciutats espanyoles, europees i llatino-americanes. Benet diu que estan "com el públic", a l'espera de veure què passa. Igualment, pel que fa a la proposta, comptaran amb els seus productors i multiinstrumentistes. "Creiem que serem cinc", avança Boltó.

La cultura, "l'última prioritat"

Pel que fa a la situació actual, Stroink lamenta que "s'ha normalitzat molt la cultura gratuïta", i que alguns promotors han acabat entenent que la cultura funciona "si funciona de masses" i si funciona la barra en el cas de grans esdeveniments. Critica que aquests festivals són rendibles de la mà de la gratuïtat o del preu reduït de les entrades. "Aquí és on tenim un problema", agrega Stroink, alhora que recorda que les restriccions impedeixen tot això. A banda, assenyala que hi ha un problema institucional d'escàs suport a la cultura, i un altre de social de concebre la cultura com una cosa molt essencial, però com "l'última de les prioritats".

D'altra banda, Benet assegura que tot i ser un dels grups que "menys perjudicats" ha sortit de la pandèmia, en el seu cas enguany han fet 11 concerts, mentre que ell l'any passat en va fer 115. "Dramàtic ho és per a tothom i és feina de tots que puguem fer una vida relativament estàndard", afegeix.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —