El 47
El 47
El 47
Per ACN i EFE
Publicat el 27 de juny 2023

El barri barceloní de Torre Baró s’ha convertit aquest dilluns en un veritable plató per acollir la gravació de la nova pel·lícula del director Marcel Barrena que porta per títol El 47. Barrena, director i guionista, ha guanyat la seva fama gràcies a pel·lícules, nominades als Goya, com Mediterrani, 100 metres o Mundo Perqueño

Aquest nou projecte de The Mediapro Studio es remunta al 1978. Explica la història d’un conductor d’autobús que va liderar el segrest d’un comboi amb l’objectiu de reivindicar la circulació del transport públic en aquest barri. El mitjà escollit era un vehicle doble de la línia 47. El repartiment de la producció compta amb noms com Eduard Fernández, Clara Segura, David Verdaguer o Carlos Cuevas.

Barrena ha recordat que la pel·lícula, rodada en català i castellà, vol ser “un homenatge” a la classe obrera i relatar la història dels que treballen per “millorar el món” des de la seva posició. A més, ha destacat que aquesta és la història que "més necessitat ha tingut d'explicar mai": "La que més m'ha emocionat de totes les que he perseguit i escolatat en la meva vida". 

Alberto Marini és coguionista de la cinta al costat de Barrena. Amb Jaume Roures com a productor, i Laura Fernández, Javier Méndez i Eva Garrido com a productors executius, el nou projecte cinematogràfic va començar a rodar-se fa unes setmanes i tal com ha explicat el director, “el gran gruix de les seqüències més importants dels personatges” ja estan acabades. El relat està basat en la història real de Manolo Vital, un home que amb la seva tenacitat “va contribuir a configurar la Barcelona actual durant el desenvolupament de la ciutat als anys 70”.

Tot i “la calor” que han passat els darrers dies, el director ha valorat positivament la feina, assegurant que treballa amb actors “meravellosos”, que no necessiten “gaires pistes de res” i que ho fan “perfectament bé”. “Som uns afortunats de poder explicar aquesta història”, ha insistit.

La importància de la figuració

 

Finalment, un dels aspectes en el qual més atenció s’ha prestat és la figuració, tal com ha admès el mateix director del film. Un aspecte que sempre cuida en totes les seves pel·lícules. “És un món que hem de seguir treballant i explorant, sempre he apostat per això”, ha afegit. En aquest cas, assegura, que li ha permès “aprofitar la gent que ha viscut la història” en primera persona i, de fet, alguns dels participants van pujar a l'autobús real i van viure els fets que expliquen.

“Aquesta energia, aquesta veritat... seria impossible sense la figuració que tenim, i que a partir de càstings multitudinaris ens va permetre accedir al màxim nombre de persones que vam poder”, diu Barrena, “crec que és un homenatge a la gent, i també a la veritat”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —