Las Bellacas, una comedia per riure i veure l'importancia de l'amistad
Per Paula Bernabeu
Publicat el 26 de novembre 2021

Las Bellacas és un conjunt de dones que els agrada viure en un món una mica inventat. Es van conèixer en un grup de teràpia per mentideres compulsives i, una vegada a la setmana, es reuneixen al Cuqui Bar per parlar de les mentides de la setmana. Aquesta obra va néixer durant el confinament i, després d'una primera temporada amb molt d’èxit, s’estrena ara la seva segona temporada al Teatreneu, mateixa essència però amb un nou elenc.

"L'obra en un principi era un monòleg d'una de les actrius, però mentre l'escrivia vaig rebre un missatge i, d'aquesta barreja, del que ja havia fet més el missatge, va néixer la idea de fer aquesta comèdia", explica al Diari de Barcelona Carla Torres, directora de l'obra. 

Una representació apta per a qualsevol públic, tant adolescents com adults. L'única cosa que importa per poder entendre l'obra és deixar-se emportar, endinsar-se en el teatre quasi de l'absurd. "L'obra no va dirigida a un públic en concret, no importa l'edat. Els nens molt petits no ho entendran, però va per a un públic que vulgui ficar-se en aquests personatges i no jutjar. És una obra que demana un públic que vulgui desconnectar de la realitat una estona", apunta la directora.


Las Bellacas, Teatreneu. Font: Paula Bernabeu

 

Si busquem al diccionari el terme bellaca trobarem que significa que una persona és dolenta, mesquina, astuta o sagaç. La Carla explica per què va escollir aquest nom per al projecte.

Als grups d’amistat cap integrant s’assembla a l’altre i, al llarg dels 70 minuts que dura l’obra t’adones de com de diferents són les tres protagonistes entre elles, però a la vegada, el fet de no tenir res en comú és el que les porta a ser tan amigues. Tot i això, preguntem a la Carla, la Ximena i la Marta, les actrius, que hi ha de cadascuna d’elles en els seus personatges, per intentar conèixer-les més.
 

 


Las Bellacas, Teatreneu. Font: La Maieutica 

Si busqueu una raó per anar a veure aquesta obra, Marta Barbarà, actriu que protagonitza l'Angie, explica que:  “Venir a veure l'obra és venir a passar una bona estona, és una obra divertida, te’n vas amb un bon gust de boca. És per riure, però també té una mica de lliçó de vida. Totes tenim una mica d’aquestes boges. És maco perquè arribes a unes conclusions boniques”, finalitza Barbarà.

Un altre aspecte important d'aquesta obra es la novetat. Las Bellacas trenca amb allò que habitualment es fa a La Maièutica i es que, cada vegada més el teatre aposta per crear projectes diferents. Tot i això, totes tres actrius afirmen que fa falta més suport. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —