Vaga de bibliotecàries
Per ACN
Publicat el 09 de febrer 2023

Les bibliotecàries de Barcelona han convocat una vaga aquesta tarda a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Sant Jaume. Treballadores de les biblioteques de la capital demanen més personal i millors condicions laborals.

La Confederació General del Treball (CGT) i la Intersindical recorden que es porten convocant aturades des del 2018 per fer una denúncia de la situació de “deixadesa i abandonament per part de les institucions”. Demanen atenció per part de l’Ajuntament, el qual diuen que “cinc anys després encara ens continuen ignorant”. 

En un manifest, assenyalen que les Biblioteques de la ciutat són el servei cultural més valorat per la ciutadania i el segon servei més valorat de la ciutat. Aquestes valoracions, però, no serien possibles sense el compromís de les treballadores, compensant així “les mancances sistemàtiques relacionades amb la falta d’inversió i de personal”. 

La plantilla busca que reconegui la importància que tenen les biblioteques dins de la societat, reclamant un augment de la inversió en biblioteques, polítiques bibliotecàries “realistes, efectives i participatives”. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —