Volta dels Tamborets de nit
Publicat el 22 d’agost 2020

Tocant al Fossar de les Moreres, davant la Catedral del Mar, hi ha un carreró que comunica el Passeig del Born amb el carrer de l’Esparteria. Es tracta del Carrer de la Volta dels Tamborets. 

Tot i que quan pensem en el Born només ens vinguin al cap botiguetes cool fetes a mida per als turistes, encara hi ha vida al barri. Encara s'hi veuen nens jugant i corrent d’una punta a l’altra del fossar, amunt i avall per les llambordes vermelles. 

El Carrer de la Volta dels Tamborets és al costat del Fossar de les Moreres. Foto: Flickr

Un cop passat el monument, el carrer crida l’atenció de seguida, tant de dia com de nit. De dia, darrere les voltes s’hi poden veure les plantes verdes que pengen dels balcons i decoren les botigues, algunes respecten els límits imposats i altres cauen en cascada de les finestres. De nit, les llums dels fanals i de les botigues l’il·luminen i el fan molt acollidor. No és d’estranyar doncs que encapçali la llista dels Carrers més bonics de Barcelona, segons la revista Time Out

Com molts altres carrers del Born, el seu nom té origen en el passat gremial i artesà del barri. Tal com explica el Nomenclàtor de carrers de Barcelona, prové de l’ofici dels tamboriners, una de les branques de l’antiga fusteria naval establerta prop del Born en temps de Jaume I. 

Víctor Balaguer a Las Calles de Barcelona explica que el carrer ha anat canviant de nom al llarg de la història. També s’havia anomenat Cáules, prenent un nom de família; Carrer del tamborinet, Arc de santa Eulàlia, per una imatge de la patrona a l’arc; o Volta i Barra dels Aucells. 

Carrer de la Volta dels Tamborets. Foto: Antonio Gil

Carrer de la Volta dels Tamborets, maig del 2009. Foto: Lluís Miquel

Com arribar-hi

A 5 minuts caminat des de la parada de metro de Jaume I, o des de la parada de metro de La Barceloneta. 

Direcció: Carrer de la Volta dels Tamborets

Districte: Ciutat Vella

Població: Barcelona

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —