Helena
Per Maria Pratdesaba i Marc Cases
Publicat el 01 d’abril 2021

Les incògnites de l’assassinat d’Helena Jubany continuen sobrevolant una causa judicial que, 20 anys després, encara no s’ha resolt. La nit del 2 desembre del 2001, la bibliotecària de 27 anys va ser defenestrada des d’un terrat de Sabadell. Qui va matar-la i per què, és, encara a dia d’avui, un enigma per a la família i la justícia: mai s’han pogut jutjar els fets per falta de proves. La causa es va arxivar provisionalment el 2005, però la mobilització ciutadana arran del programa Crims de TV3 va forçar-ne la reobertura l’agost de l’any passat. 

Aquest març, però, l’Audiència de Barcelona ha revocat continuar investigant l’homicidi per la “poca fiabilitat” de les noves proves. Això dilata el misteri d’un cas que ha costat la vida de dues dones -Montserrat Careta, una de les principals sospitoses del crim, es va suïcidar a la presó- i la impunitat de qui va matar Helena Jubany.

Per gaudir el reportatge a pantalla completa, cliqueu la miniatura que apareix a continuació. Us recomaneu que el llegiu des del web. I si ho feu des del mòbil, que sigui amb la pantalla horitzontal (si no aparegués la miniatura, recarrega la pàgina).

https://readymag.com/2702524

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —