-
Per ACN
Publicat el 07 de març 2022

Una desena d'artistes han pintat aquest diumenge els murs del Parc de les Tres Xemeneies de Barcelona per denunciar la vulneració dels drets laborals de les dones, coincidint amb la proximitat del 8-M. Aquesta trobada artística ha estat batejada com a "Womart JAM" i organitzada per RebobinART, i pretén promoure el talent femení urbà, fer visible la desigualtat de gènere i reivindicar la necessitat d'erradicar la violència masclista.

Enguany se'n celebra la tercera edició, que ha comptat amb la col·laboració d'Associació in via, una entitat que es dedica a la prevenció de la violència i discriminació per raó de gènere, i ha escollit com a lema "El treball té veu de dona".


Foto: ACN

Des de les deu del matí i fins passades les sis de la tarda, artistes com Fractal Tattoo, Galletamaria o Carola Bagnato han reivindicat de manera poètica la necessitat de reconèixer i visibilitzar el treball femení en les arts visuals, i fomentar la igualtat de gènere en el sector de l'art urbà.

Una de les escollides per pintar els murs del parc de les Tres Xemeneies és la Ibon Navarro. Per ella, "si hi ha un treball que té rostre de dona a Catalunya és el tèxtil", ja que la seva mare, la seva àvia i les seves tietes hi han treballat. Per aquesta raó, ha decidit homenatjar-les amb un mural.

Al costat de la Ibon hi ha pintat la Maria Cuella, una artista que "barreja la performance i el moviment del cos" i ho plasma en la pintura amb murals o pintures a l'oli. En la seva obra ha volgut expressar la importància de "la llibertat, d'establir bones relacions i que et valorin a la vida".


Foto: ACN

En aquesta tercera edició del Womart JAM, també hi han pogut col·laborar tècniques i usuàries de l'Associació in via, que han fet un mural on es podia llegir: "Nos queremos libres, vivas y sin miedo".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —