[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per Redacció
Publicat el 17 d’agost 2020

No descansa la mar,
no calla, no dorm,
tampoc balla.
Aquietada sobre el cos
apoderat de les ones
minúscules, gelades i inacabables.
Els minerals sedueixen l’insomni
i les hores cavalquen
sobre el llom de les paraules
absorbides, inquietes, presoneres.

 Insomni dolç de Martina Escoda.

 

 

"Insomni dolç és un poema inèdit. Un cant sobre l'insomni, el mar i les paraules que s'entreteixeixen i conformen un univers que barreja la inquietud amb la dolçor, un captiveri que sedueix i engavanya", expressa la poeta.

Darrere d'aquests mots que ens evoquen imatges estivals i marineres, hi trobem Martina Escoda. Filòloga, professor i autora de llibres infantils de poemes, contes, guions i també d’articles sobre literatura infantil i maternitat.

Des de fa deu anys, Escoda, és promotora de lectura i realitza  projectes que fomenten la poesia, els recitals, tallers i espectacles per infants i adults, com el Premi de Poesia Escolar Pissiganya.cat. 

Paral·lelament, el joc necessari amb la poesia s’estén en llibres de poemes (com En vermell), poesia escènica (Blanca) i espectacles poeticomusicals (per exemple, Mans estranyes).

Per ella, la poesia és indissociable de la seva manera d'entendre el món: "Busco la boca de les paraules, el llenguatge erm sota el silenci i cada poema esdevé un ésser viu, que batega i estima l’instant fràgil de la vida. També l’esborro, l’amago, li canvio els sons i experimento amb la veu que té.”

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —