MASCARETES
Per ACN
Publicat el 21 de febrer 2023

La pandèmia va afavorir l’aparició de noves actituds racistes cap a la comunitat migrant xinesa, segons un estudi fet per l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB). La recerca constata que l'esclat de la Covid-19, ara fa més de tres anys, va propiciar que sorgissin noves expressions discriminatòries.

L'estudi adverteix que es tracta d’un col·lectiu que està habituat a patir microagressions en forma de manifestacions verbals directes i conscients. Els investigadors apunten que la Covid-19 va ser un autèntic punt d’inflexió que va accentuar determinats comportaments racistes que assenyalen els migrants xinesos com a responsables de l’expansió del virus.

Al mateix temps, els autors de la recerca apunten que la comunitat xinesa tendeix a minimitzar les microagressions i a evitar comportar-se com a víctima d'aquestes. Els investigadors expliquen que es tracta d’un col·lectiu que evita l’activitat a les xarxes socials. En el cas de la gent més jove amb perfils actius a les xarxes, les abandonen tan bon punt detecten el mínim risc de ser objecte d’insults racistes.

L’estudi, titulat La comunitat xinesa davant el discurs de l’odi curant la pandèmia de la Covid-19, s’ha desenvolupat a través d’una vintena d’entrevistes a migrants de primera generació, descendents de migrants i estudiants de doctorat. És una recerca finançada per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —