Plaça d'Osca
Publicat el 29 d’agost 2020

Al cor del barri de Sants s’amaga una de les places amb més encant de la ciutat: la Plaça d’Osca. Allunyada del tràfic i flanquejada per alts arbres, la plaça està poblada per bars i restaurants que, amb les seves terrasses, la converteixen en una joia pels amants dels vermuts i els àpats a cel obert. Un sopar a la fresca en bona companyia, amb el dringar dels gots i la fressa de les altres converses de fons és un dels petits plaers que t’ofereix la vida.

Fins al 1913 la Plaça d’Osca va acollir el mercat de Sants – el qual va arribar a tenir al voltant de 500 parades – abans que s’inaugurés l’edifici actual, al carrer de Sant Jordi. Tot i que antigament se l’havia coneguda com a plaça Vella de manera popular, el seu nom oficial ha anat variant al llarg dels anys: Plaça d’Isabel II i posteriorment, Plaça del Mercat. I, malgrat que el temps hagi passat, encara manté l’essència de plaça de poble que caracteritza el barri.

Els bars i restaurants més matiners apugen la persiana per aquells que volen fer un cafè o un entrepà gaudint de la tranquil·litat que ofereix la plaça a primera hora. A mesura que el dia avança, però, les terrasses es van omplint, amb amics que es reuneixen per posar-se al dia, parelles que trenquen amb la monotonia i famílies que endolceixen la jornada amb un bon dinar. És al capvespre quan la plaça viu tota la seva esplendor, on el bullici i la vida transpiren pels estrets carrers que l’envolten.

La Plaça d’Osca compta amb opcions gastronòmiques per a tots els gustos. L’Homo Sibaris és una cerveseria especialitzada en la producció artesana d’aquesta beguda i de formatges; el Fo Bar ofereix des de primera hora del matí propostes per a cada moment del dia. Amb ells, comparteix plaça Som.Y, que destaca per la seva gran passió futbolística. De nom més suggeridor, obre la cuina tot el dia Teta de Monja, italià de referència al barri. I per descomptat, dos restaurants de cuina tradicional: La Mestressa i Terra d’Escudella.

Esteu avisats: tot i que al vespre no és fàcil trobar on seure – especialment ara, que les terrasses són especialment cobejades - quan s’aconsegueix, és d'allò més difícil deixar anar aquest petit trosset de paradís urbà. 

La Plaça d’Osca és un símbol del barri de Sants, d’aquests llocs menys coneguts de la ciutat però que un cop el descobreixes, no se’t resisteix. Ja sigui perquè hi va néixer la cantant i actriu Núria Feliu o per gaudir d’un bon àpat, és una plaça que fa estiu, fa barri i fa caliu. Sigui com sigui, aneu-hi.

Com arribar-hi

A 1 minut caminant de la parada de metro de L5 / L1 - Plaça de Sants. 

Direcció: Plaça d'Osca

Districte: Sants-Montjuïc

Població: Barcelona 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —