Bretxa de gènere
Per EFE
Publicat el 24 de novembre 2020

La presència de dones és majoritària en tots els àmbits de les fundacions excepte en els patronats, segons l'informe "La composició de gènere en les fundacions", presentat aquest dilluns per la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF) i elaborat per l'Observatori de Fundacions.

Les dones representen el 59% dels equips directius i en els patronats, màxims òrgans de govern de les fundacions, la dona ocupa gairebé el 34% dels llocs, una xifra que la CCF considera "clarament rellevant", en comparació amb els consells d'administració de les empreses.

La presència sí que és molt major en les plantilles de treballadors i en els voluntariats, on la presència de dones supera el 60%, amb un 67,7% i un 64,9% respectivament, cosa per la qual l'estudi conclou que "les fundacions a Catalunya són les organitzacions més avançades pel que a paritat de gènere es refereix".

Pere Fàbregas, president de la CCF, va destacar que "el sector, en què treballen 82.000 persones i col·laboren més de 40.000 voluntaris, és un exemple d'esforç en aquest camp" i va afegir que "la presència de dones directives gairebé triplica la de les seves homòlogues en empreses".

En el desglossament de les dades per àmbits, s'observa que, en el cas de persones voluntàries i remunerades, la presència de dones és majoritària en l'àmbit de la salut, seguit de l'àmbit social, l'educació i la cultura, i en últim lloc el de la tecnologia i recerca.

En el cas dels equips directius, les dones lideren l'àmbit social, seguit del cultural, el de salut i el d'educació, però en l'àmbit tecnològic la presència dels homes es manté per damunt.

En aquest sentit, Eugenia Bieto, membre de la junta directiva de la CFF, professora de ESADE i experta en lideratge femení, assegura que encara "hi ha camí per a recórrer en la paritat de gènere dels patronats, especialment en les fundacions de recerca i tecnologia, però que, sens dubte, el sector fundacional és un exemple a seguir per a la resta d'organitzacions".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —