Cartell de "Millor la llengua", el primer curtmetratge de Mar Pawlowsky
Publicat el 11 d’agost 2022

“Si som sinceres, la majoria de persones explicarem que la nostra primera experiència sexual no va ser bona”, comenta Mar Pawlowsky respecte del que serà el seu primer curtmetratge, Millor la llengua. Creient que “el sexe és i ha de ser bonic”, Pawlowsky ha dirigit aquest curt sobre educació sexual amb la voluntat d’arribar a la gent jove. “Que vegin que està bé dir que no. Que està bé dir que sí. Que és divertit tenir cura de l'altre i també, i sobretot, tenir cura d'una mateixa”, afirma.

Pawlowski ha escrit i dirigit peces de teatre, ha rodat la sèrie de TV3 Cucut! i ha interpretat personatges com la Violeta a la pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Gaudí 2021 Les dues nits d'ahir. Millor la llengua és el seu primer curtmetratge, nascut dins el context del seu continu aprenentatge dins de la indústria audiovisual. 

Millor la llengua parla de la identitat de dues persones que, mitjançant el sexe, pretenen saber qui són. Una història d'estiu que reivindica la infantesa i el consentiment. Els seus protagonistes són en Roc de 13 anys, interpretat per Jaume Solà -Com si fos ahir de TV3- i la Sara de 14 anys, interpretada per Laia Artigas -Estiu 1993-. 

Els dos preadolescents quedaran per internet per mantenir relacions sexuals. En Roc, que ja havia tingut sexe amb un noi i que no s’havia sentit a gust, començarà a tocar la Sara, però a ella no li agradarà. Parlar els fa sentir còmodes, lliures i sense pressions; llestos per fer el que realment volen: jugar i menjar llaminadures. Creien que el seu moment per tenir sexe havia arribat, però descobriran que encara son molt joves. 

El projecte va guanyar el premi Acció Curts de Dones Visuals (l'associació de dones cineastes catalanes). Va ser llavors quan va entrar la productora Amor y Lujo, la qual va quedar fascinada per la necessitat d'aquest projecte avui dia i, sobretot, per la directora. Després de mesos treballant en el projecte, aquest va aconseguir l'ajuda de l'ICEC i va guanyar el premi de postproducció d’EMERGENTE!

El projecte està encara en fase de preproducció i necessita tancar el pressupost per poder rodar en les millors condicions possibles durant el mes de setembre.  És aquí on apareix el projecte de micromecenatge Verkami, destinat a recollir donacions ciutadanes per projectes com el de Pawlowsky. Les persones donants rebran recompenses directament relacionades amb el projecte. Verkami donarà el 80% recapdat al projecte. Actualment, han recollit un total de 655 euros dels 10.000 desitjats amb 21 donacions.

Un cop el curt estigui rodat, directora i equip entraran a sala d'edició i postproducció durant els mesos següents. L'objectiu és distribuir el curtmetratge a festivals de cinema tant internacionals com nacionals durant el 2023, però també en circuits educatius i culturals, on ja compten amb el suport i l'interès de diferents associacions.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —