Espai forestal al nord de Sabadell per on passaria la B-40
Espai forestal al nord de Sabadell per on passaria la B-40
Per Guillem Soler i Guillem Pont
Publicat el 10 de juliol 2023

Ronda Nord, B-40, Ronda Vallès o Quart Cinturó. Tot i que el nom ha anat canviant amb els anys, el macroprojecte d’una gran infraestructura viària que travessarà la zona del Vallès des d’Abrera fins a Granollers segueix sent el mateix. Ideat en època franquista, l’amenaça del projecte al territori, a la seva naturalesa, i a la qualitat de vida dels ciutadans segueix dividint a la població de la zona i es troba més que mai en el centre del debat públic. 

Després de cinc mesos de negociacions, el Govern català i l'Estat va firmar el passat 7 de juliol el protocol per fer la Ronda Nord de la carretera B-40 entre Sabadell i Terrassa. La forma de com s'ha concretat la signatura ha sigut força polèmica per separat i de manera telemàtica i sense cap foto conjunta ni encaixada. 

Entitats protectores del territori reclamen millores en el transport públic mentre que entitats comercials i econòmiques es posicionen a favor de la construcció de grans infraestructures viàries. En aquest reportatge explorarem el projecte del Quart Cinturó i l’impacte que aquest tindria en l’organització del Vallès.

Per gaudir-lo a pantalla completa, cliqueu en la imatge que teniu a continuació. Us recomanem que el llegiu des del web. 

QUART CINTURÓ: LA MORT DEL VALLÈS?
L'acord entre la Generalitat i l'Estat per desbloquejar la B-40 torna a posar sobre la taula el vell debat sobre la necessitat de la via
Enter
keywords
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —