Setmana de la Naturalesa
Per EFE
Publicat el 24 de maig 2021

La 6ª edició de la Setmana de la Natura, que es desenvoluparà entre avui, Dia Europeu dels Parcs, i 5 de juny, Dia Mundial del Medi ambient, reunirà més de 350 activitats a tot Catalunya, organitzades per biblioteques, escoles, entitats ambientals, ajuntaments, parcs naturals i empreses. Segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat en un comunicat, seran en realitat 15 dies d'accions que permetran a la ciutadania "conèixer la naturalesa i passar a l'acció per a la seva conservació".


La iniciativa, promoguda per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, pretén posar en valor la importància de conservar els ecosistemes i cuidar la naturalesa. Segons la Generalitat, aquest esdeveniment es consolida com un dels majors esdeveniments d'implicació ciutadana pel medi ambient a Catalunya, al que també se sumen les escoles i els ajuntaments.

Les biblioteques organitzen més de 100 activitats a tot el territori, des d'exposicions de llibres de naturalesa, contacontes, concursos o tallers de construcció de caixes niu o horts verticals. Per la seva banda, les associacions i fundacions ambientals organitzen 100 activitats més per implicar-nos per la naturalesa a través d'accions de voluntariat, com la restauració de fonts, el seguiment d'espècies, recollides de residus o col·locació d'anelles a aus.

El colofó de la Setmana de la Naturalesa 2021 serà el dia 5 de juny, la Ultra Clean Marathon (UCM), organitzada per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, la Xarxa per a la Conservació de la Naturalesa, i l'Ajuntament de Barcelona. La prova, que consisteix a córrer mentre es recullen residus del recorregut, s'iniciarà a Terrassa (Vallès Occidental) i finalitzarà al Moll de la Marina de Barcelona, on s'organitzarà una neteja de residus a la platja propera.

Per participar en la carrera, que es fa per equips d'entre 2 i 12 persones, cal fer una donació d'un mínim de 600 euros a alguna de les entitats ambientals sense ànim de lucre que proposa l'organització.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —