Nou certamen de cinema
Per ACN i Redacció
Publicat el 22 de gener 2021

El festival Sex Education Film Festival celebrarà la seva primera edició el 22 i 23 de febrer al Cinema Catalunya de Terrassa, que estarà dedicada al paper de l'educació sexual en la formació integral de les persones, a través d'una proposta que pretén ser un punt de trobada per a cineastes del sector, incentivant la convivència entre creadors i públic. Segons el director i cofundador del festival, a més de professor de secundària, Iván Albacete, és un certamen "supernecessari". Segons ha detallat, volen crear un lloc "on es puguin compartir idees, hi hagi conversa i convidar els directors de festivals". En aquesta primera edició, l'organització ha rebut la participació de 180 curtmetratges de 30 països, dels quals se n'ha preseleccionat 29.

Albacete ha detallat que, com a punt de partida, el festival es va plantejar si els professors i els alumnes estan prou preparats en l'àmbit de l'educació sexual als instituts. Segons el seu parer encara falta "una mica" i s'hauria de dedicar més temps i recursos a aquest terreny, tot i que també hauria de ser així en els àmbits familiar i social.

Varietat temàtica

Davant d'això, l'organització va crear les bases i unes plataformes que els han permès rebre 180 curtmetratges locals, estatals i internacionals. El resultat és una selecció oficial que tracta "temes molt diferents" de tota la geografia mundial, ja que cada pel·lícula té una història al darrere amb implicacions culturals i religioses dels diversos països del món. Per a Albacete, la cita serà "tot un èxit" i els permetrà tenir continuïtat en pròximes edicions.

La cofundadora de la cita i directora de la botiga Nature Love de productes eròtics, Nadia Gumà, ha precisat que dels 180 curtmetratges rebuts tots són "de molt bona qualitat i educatius" i arriben de països com França, Bèlgica, Brasil, Canadà, Estats Units, Colòmbia, Perú, Indonèsia i Egipte. La preselecció de 29 peces inclou temàtiques molt diverses que "serviran molt a la societat per adonar-se'n de la falta d'educació sexual".

Categories per edat

Segons ha precisat, els curtmetratges rebuts tracten de problemes de salut sexual de les parelles quan arriben a una certa edat, el rebuig sexual als homosexuals i transgènere, la prostitució i el tràfic de dones, entre altres. Tanmateix, el festival no està subdividit en temàtiques, sinó en edats: la secció adolescent 'teens' a partir de 12 anys, amb 12 curts preseleccionats, i la secció d'adults a partir de 18 anys, amb 17.

Fotograma del curtmetratge 'Leo y Alex en pleno siglo XXI', que participa al 'Sex Education Film Festival'

Per a la selecció de 29 curtmetratges, el vessant educatiu ha estat una de les "prioritats", però també s'han fixat en la qualitat, la creativitat, l'interès, l'estructura de la producció, i si la temàtica era "clara i entenedora". A partir d'aquí, el jurat serà l'encarregat de triar els guanyadors. En concret, està integrat per cinc membres: la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; dos membres del festival LGTBI Fire! de Barcelona, i dues sexòlogues especialitzades en educació sexual. En el vessant d'exhibició, el festival tindrà quatre sessions, dues matinals per als alumnes de secundària de Terrassa, i dues a la tarda vespre per als ciutadans de Terrassa.

Per la seva banda, Boladeras ha detallat que és un projecte impulsat per la Societat Municipal de Comunicació, i ha pronosticat que serà un projecte "molt important" per a la ciutat i per als seus joves de la mà del poder de l'art i la cultura, que "cura i desperta l'esperit crític".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —