Crema Solar
Publicat el 13 d’octubre 2022

Avui el Diari de Barcelona ha presenciat una conversació d’una estudiant amb la seva crema solar. Nosaltres que som molt xafarders hem transcrit la conversació. I quina conversa! 


Com estàs?
Ara que hem inaugurat la tardor, em sento poc important: molta gent em fa servir únicament a l’estiu, i després, m’arraconen en un maletí amb productes inútils. Si sabessin que em necessiten a la seva vida més que els seus ex…

Que egocèntrica arribes a ser! Et creus més enlluernadora que la base?
Doncs la veritat, sí. Soc fonamental a la teva vida encara que no t’agradi! Primer de tot, aporto un glow up a la teva pell que flipes eh, i sobretot, et protegeixo dels factors ambientals i dels rajos UV! 

Sí, tantes funcions que fas, però no menciones que empastifes tot el que toques, aconsegueixes deixar la meva cara més oliosa que una olla de fregir… 
Com t’ho explico… La culpa no és meva. Això passa perquè no m’esculls bé, i mira que m’he triplicat en tots els formats: més fluida, més espessa, en acabat matificant… En comptes de passar-te 4 hores al TikTok, podries anar a la farmàcia o al supermercat a llegir les meves funcions. 

Però és que prefereixo la base, almenys em tapa els granets.
Mai t’he posat a triar entre la meva amiga base i jo. Simplement, abans de “posar-te bonica”, protegeix-te!

D’acord, però explica’m més dona, per què dius que només et volem a l’estiu?

”Si pogués parlar...” replica en veu baixa. 

Està clar que quan arriba l’estiu, soc el tema estrella, sobretot a la platja i a la piscina. Tothom és conscient que s’ha de protegir del sol, tot i que bé… tampoc em fan servir massa. Però aleshores, arriba l’estimada tardor: les bufandes i les botes tornen a brillar, i jo, torno a quedar-me arraconada en un maletí ple de productes quasi caducats. I a sobre, em guardeu amb la intenció de donar-me ús l’estiu següent. Jo també tinc data de caducitat!… si tan sols us informéssiu que…

Deixa les intrigues i parla clar! A sobre que no et tirem a la brossa!
Ets una mica beneita, jo no soc un producte perquè em facis servir únicament en una estació de l’any. Jo no soc com el teu ex, que t’utilitza i et deixa de parlar per temporades. Com t’he explicat, soc imprescindible a la teva vida. I no perquè sigui egocèntrica, sinó perquè els estudis científics ho demostren. 

I què diuen aquests estudis científics?
Doncs mira, per resumir-t’ho, els rajos solars afecten la pell cada dia, fins i tot els dies que plou! Per tant, em necessites sempre en la teva rutina, després de la teva crema hidratant, és clar. El que passa, però, és que molta gent es pensa que només soc útil 3 mesos de l’any. És per això que quan em venen ganes de plorar, t'esquitxo un cop m’obres la tapa, hehe.  

Vinga segueix, que m’intriga el tema! 
Saps què? Soc el millor remei per prevenir les arrugues!, soc la teva aliada, vejam si ara em comences a tractar millor. Encara que no m’estimis, m’estimaràs, perquè soc la millor crema d’antiarrugues que trobaràs. Ah!, digues-li al teu germà que no m’oblidi, que soc imprescindible per a ell també.  

Ho intentaré, però no et puc prometre res.
Jo sí que et puc quasi prometre una cosa. Segons els estudis, si em comences a fer més cas, tindràs menys probabilitats de patir càncer de pell. Si tu em cuides, jo et cuido, això funciona així. 

Però anem per passos, no em pots agradar, així com així, ni que fossis un dònut!
De moment em conformo que em facis servir un cop al dia, i si parlem de quantitats, per anar bé hauria de ser dos dits de producte. I ja quan agafis la rutina, podries replicar-me un parell de vegades. 

Apa, no et passis, així desanimes qualsevol.  
A mi em desanima més que la gent es pensi que soc waterproof. Quina mentida més grossa! Bé, és veritat que soc resistent uns quants minuts sota l’aigua, però no soc immortal: també em fonc al voltant d’uns vint minuts en quant el sol m’abraça sota l’aigua.

I jo que pensava que eres una egocèntrica. Saps què? Crec que ens podríem portar bé. Demà mateix començo a fer-te servir. Crec que en el meu maletí encara conservo el pot de l’estiu passat. 
Definitivament no m’escoltes. Si pogués parlar… 


 

 

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —