- podcasts -
Per Gemma Alegrí Expósito i Clara Adsuar Cortés
Publicat el 24 de març 2021
Duració 10 minuts

La mort perinatal és una realitat silenciada. Tot i això, aproximadament 400 nadons moren cada any a Catalunya durant aquest període, és a dir, en el temps que hi ha a partir de la setmana 22 de l’embaràs fins als primers dies de la vida de l’infant.

 

La comunicació de la mort perinatal no és senzilla. El dol posterior, tampoc. Per aquest motiu, hi ha associacions com Petits amb Llum o Anhel, on famílies que han patit la pèrdua d’un fill o filla durant l’embaràs o poc temps després, es troben i veuen que els seus no són casos aïllats. Aquestes expliquen que el 15 d’octubre, dia de la mort gestacional i neonatal, és un bon moment per reunir-se.

 

Però… com es viu aquesta mort?

En parlem amb Raquel Franquesa, Maria Simón, Bea Mas i Sara Feijóo, quatre dones que l’han patit en primera persona; amb Anna Borrell, ginecòloga a l’Hospital Josep Trueta de Girona; amb Cristina Cruz, presidenta de l’associació Petits amb Llum; amb Marta Aladrén, directora de comunicació de Cementiris de Barcelona; i amb Marta Cabasa, co-fundadora d’Anhel i psicòloga perinatal.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —