L'alcaldessa a les instal·lacions de la UPF amb Oriol Amat, rector; Jordi Balló, cap del Departament de Comunicació; Carles Pont, degà, i Marcel Mauri, director del Grau de Periodisme
L'alcaldessa a les instal·lacions de la UPF amb Oriol Amat, rector; Jordi Balló, cap del Departament de Comunicació; Carles Pont, degà, i Marcel Mauri, director del Grau de Periodisme
Per Adriana Campo Domènech , Marc Cadafalch i Joan Parareda
Publicat el 24 de novembre 2022

“Això del vermut no era gaire veritat”, bromejava Ada Colau abans de començar la roda de premsa. És ben cert que una visita per les instal·lacions del campus del Poblenou de la UPF fa obrir la gana. L’alcaldessa, però, s’ha hagut de conformar amb un got d’aigua durant l’anomenat “Vermut de la Pompeu”, organitzat pel Diari de Barcelona.

Colau ha arribat abans de l’hora prevista i ha aprofitat per fer una visita a un dels edificis de la facultat. Oriol Amat, rector, Carles Pont, degà, i Marcel Mauri, director del grau de Periodisme, l’esperaven al vestíbul, acompanyats per periodistes i estudiants (o les dues coses). 

El recorregut, liderat pel director del Departament de Comunicació, Jordi Balló, ha seguit cap a l’àrea de Tallers, on l’alcaldessa ha visitat les diferents exposicions i espais col·lectius. “A l’administració pública li aniria molt bé aquesta reconcepció”, ha dit Colau mentre Balló, xiuxiuejant, li explicava el perquè d’aquest disseny.


L'alcaldessa a les instal·lacions de la UPF amb Oriol Amat, rector, i Jordi Balló, cap del Departament de Comunicació

Després de la visita ha començat l’acte. Roger Cassany, director del Diari de Barcelona, ha donat la benvinguda i ha agraït la presència de l’alcaldessa: “Aquesta trobada és especial perquè el Diari de Barcelona no seria el que és avui si l’Ajuntament no hagués cedit la capçalera a la UPF”. Colau, que s’ha presentat com una “municipalista convençuda”, ha insistit “a reivindicar amb orgull la proximitat” i a “no aparcar els joves a la universitat”. Cal destacar, però, que la trobada no s’ha produït fins a falta de sis mesos per a les eleccions municipals. 

Tercer i últim mandat

Aquest ha estat un dels temes tractats durant una jornada pròpia del mes de juny. Colau ha afirmat que defensen els pactes amb forces d’esquerres i que espera “que les properes municipals vagin de municipis i no de nacionalismes”. A més, ha afegit que es presenta a un tercer i últim mandat sent conscient de com ha canviat la societat en els últims quatre anys. 

“Era més fàcil ser activista que ser alcaldessa”, ha declarat Colau. “Quan fas política ho fas amb forces polítiques i institucions que pensen diferent”, ha afegit, i ha comentat els moments “de soledat” que viu. Així i tot, ha afirmat que mai s’ha penedit de “ser alcaldessa” i que per a ella és un “orgull i un honor molt gran”.


L'alcaldessa instants abans de començar la roda de premsa

Sobre la relació entre Barcelona i Madrid ha criticat les constants comparacions: “Les ciutats tenen vincles i intercanvis de molts tipus, però enormes diferències en el model polític i de gestió”. Colau ha posat exemples de la bona gestió del seu govern en qüestions d’atur i serveis públics.

El moment més tens s’ha produït quan una alumna li ha preguntat per l’evolució de la seva vestimenta durant el seu recorregut polític. L’alcaldessa ha respòs bruscament: “Em sap greu que una dona em pregunti per la meva manera de vestir i no ho respondré. Em vesteixo com em dona la gana”. Colau s’ha acabat disculpant personalment en acabar la roda de premsa: “Em sap greu haver-te contestat tan impulsivament”. 


La roda de premsa ha acabat amb la reflexió sobre els atacs per ser alcaldessa: “No hem de normalitzar la violència masclista. Que facin això per desmoralitzar-me m’anima a continuar endavant”. 

Ha posat èmfasi en la importància que les noves generacions liderin la transformació social canviant les regles del joc, amb l'afirmació: “Sé qui soc i d’on vinc i sé que hi ha milers de dones que ho tenen pitjor que jo”. Finalment, l’alcaldessa ha marxat del vermut amb la panxa buida quan encara quedaven moltes mans alçades.  

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —