Manifestants
Per Redacció
Publicat el 23 de març 2022

Nova jornada de vaga al sistema educatiu, en aquest cas, en defensa del català a l'escola i contra la sentència del 25% de castellà. La mobilització d'avui ha comptat amb un seguiment baix, segons les dades d'Educació: un 6,49% del personal docent dels centres públics i un 4,21% del dels concertats fins al migdia. La vaga ha estat convocada per USTEC, la Intersindical, la COS i el SEPC. Aquests percentatges de seguiment corresponen a la informació que han aportat el 81,61% dels centres públics i el 56,52% dels concertats.

 


 


 

Els manifestants han iniciat la marxa a la plaça d'Urquinaona encapçalats per una pancarta amb el lema "La pública és en català" i cantant lemes com "La seva sentència, la nostra lluita" o "Ahir, avui i demà, escola en català". Els sindicats exigeixen al Departament d'Educació que assumeixi responsabilitats i garanteixi la immersió a l'escola.

"Més educació i menys repressió", "Cambray dimissió" o "la immersió no es toca" són alguns dels càntics que es poden sentir a hores d'ara a Urquinaona.


Pressió al Govern

Tal com va informar l'ACN, la convocatòria és la resposta d'aquests sindicats a la sentència del 25% de classes en castellà i "en defensa d'una educació pública i íntegrament en català". Al seu parer, aquesta sentència és una "peça més de l'estratègia" de l'Estat contra "l'eix vertebrador dels Països Catalans, la llengua pròpia". Però, a més, han criticat la Generalitat per donar com a resposta una "corrua de paraules buides". De fet, acusen el departament de voler liquidar la immersió amb el nou decret d'ordenació dels ensenyaments.

Segons els convocants, l'administració "no només s'ha mostrat incapaç de defensar l'escola catalana, sinó també de destinar-hi els recursos necessaris per assegurar l'aprenentatge i la integració de tots els alumnes en un marc de cohesió i igualtat". És més, asseguren que amb el nou decret d'ordenació dels ensenyaments es pretén flexibilitzar la immersió en funció del context ambiental, és a dir, "liquidar-la trenta anys després que entrés legalment en vigor".

També critiquen que el departament hagi tirat endavant un reguitzell de canvis i mesures "decidides de manera unilateral i sense cap voluntat de negociació", com l'avançament del calendari.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —