La tripulació de l'Artemis II
La tripulació de l'Artemis II
La tripulació de l'Artemis II
Per EFE
Publicat el 03 d’abril 2023

La NASA ha donat a conèixer avui els quatre tripulants de la missió Artemis II, que el 2024 duran a terme una missió espacial de deu dies al voltant de la Lluna, preparatòria del retorn de la humanitat al satèl·lit de la Terra. Els membres de la tripulació de l'Artemis II són: Reid Wiseman (comandant), Victor Glover (pilot), el membre de l'agència canadenca espacial Jeremy Hansen i Christina Koch, tots dos especialistes de la missió. 

Els quatre s'enlairaran el novembre de 2024 des de Florida (els EUA) a bord de la nau Orion i el potent coet SLS, els quals ja van tenir una primera prova amb la reeixida missió Artemis I.

Si tot va bé, Glover i Koch es convertiran en el primer home negre i la primera dona, respectivament, en viatjar a la Lluna. La culminació del programa serà la missió Artemis III l'any 2025, en què una altra dona i un altre astronauta racialitzat han de trepitjar la Lluna. L'objectiu general del programa Artemis de la NASA és fer tornar els humans a la Lluna per establir-hi una base com a pas previ per arribar a Mart. 

L'última missió de la NASA en què els seus astronautes van trepitjar la Lluna es remunta a l'Apol·lo 17, que es va dur a terme entre el 7 i el 19 de desembre de 1972.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —